Αθλητικά

Παναθηναϊκός: Μέχρι την Παρασκευή η έγκριση της δημοπράτησης του γηπέδου στο Βοτανικό


Προχωρά, πλέον, σε τελικό στάδιο το θέμα της δημοπράτησης του νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου του Παναθηναϊκού, στην περιοχή του Βοτανικού, που από κοινού με τις νέες εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη, αποτελούν τους δύο βασικούς άξονες στο μεγάλο πρότζεκτ της "Διπλής Ανάπλασης" σε Βοτανικό και Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Εντός της Τετάρτης (12/10) οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων, θα παραλάβουν από το τεχνικό συμβούλιο του Υπουργείου Υποδομών, την έγκριση για τη δημοπράτηση του νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου με την μέθοδο του άρθρου 50 του νόμου 4412. Η όλη διαδικασία, άλλωστε, "τρέχει" εδώ και δύο εβδομάδες, απ’ την ώρα δηλαδή που εγκρίθηκαν και τυπικά από το Υπουργείο Ενέργειας, οι περιβαλλοντικοί όροι του νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου.

Όταν πάρει «στα χέρια της» την τελική έγκριση η δημοτική αρχή της Αθήνας, έως την Παρασκευή (15/10) θα ανέβει στην ημερήσια διάταξη της οικονομικής επιτροπής του Δήμου η "έγκριση δημοπράτησης του ποδοσφαιρικού γηπέδου του Παναθηναϊκού". Είναι χαρακτηριστικό πως τα φύλλα δημοπράτησης που περιλαμβάνουν αναλυτικά τους όρους της διαδικασίας, έχουν ήδη συγγραφεί κι όλα δείχνουν απόλυτα έτοιμα για την έναρξη της δημοπράτησης της νέας ποδοσφαιρικής αρένας που θα φιλοξενήσει τα επόμενα χρόνια τον Παναθηναϊκο.

Η δημοπράτηση του γηπέδου θα κρατήσει συνολικά χρόνο, μέχρι να προκύψει προς το τέλος Οκτωβρίου 2023, ο ανάδοχος που θα αναλάβει την κατασκευή του νέου γηπέδου. Τα δε έργα (βάσει σχεδιασμού) θα αρχίσουν το τελευταίο δίμηνο του 2023, με ορίζοντα ολοκλήρωσης εντός 36 μηνών, δηλαδή προς τους τελευταίους μήνες του 2026.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα