Στη Σαντορίνη, Αμοργό, Ανάφη και Ίο, τα σχολεία παραμένουν κλειστά από τη Δευτέρα 10 έως την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2025, λόγω της αυξημένης σεισμικής δραστηριότητας στην περιοχή. Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά τη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των Υπουργών Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Παιδείας, και άλλων αρμοδίων φορέων, οι οποίοι παρουσίασαν την τρέχουσα κατάσταση και τις εκτιμήσεις των επιστημόνων.
Η Μόνιμη Επιστημονική Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου ανέφερε ότι το ρήγμα της Ανύδρου δεν επηρεάζει τα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου και τα ηφαίστεια, με την εξαίρεση των νησιών που βρίσκονται πλησιέστερα στο ρήγμα. Παρά τις ανησυχίες για την σεισμική δραστηριότητα, οι ειδικοί διαβεβαιώνουν ότι τα αποτελέσματα της σεισμικής ακολουθίας δεν αναμένεται να έχουν σοβαρές συνέπειες, με πιθανές μικρές αποστάσεις τσουνάμι, εάν προκύψει.
Τα σχολεία σε άλλες περιοχές των Κυκλάδων θα λειτουργήσουν κανονικά, εκτός από τις ειδικές περιπτώσεις που ανακοινώθηκαν για τη Νάξο, Πάρο και Κίμωλο.