Μετά τα σοβαρά επεισόδια στη Νομική Σχολή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκάλεσε σήμερα έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου, δηλώνοντας αποφασισμένος να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα ανομίας στα ΑΕΙ.
Αποφασίστηκε η ταχεία υποβολή προτάσεων από το Υπουργείο Παιδείας για άμεση δράση, με κεντρικό μήνυμα την επιβολή «συνεπειών» σε πολλαπλά επίπεδα: ποινικό, πειθαρχικό και αστικό για τους παραβάτες, αλλά και κυρώσεις για τα Πανεπιστήμια που επιδεικνύουν ολιγωρία στην εφαρμογή των νόμων και των σχεδίων ασφαλείας.
Η πλήρης ενεργοποίηση των Σχεδίων Ασφαλείας κρίνεται πλέον κατεπείγουσα, αξιοποιώντας την εμπειρία από τις προηγούμενες επιτυχημένες επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. και τα μέτρα στα γήπεδα, με στόχο την εμπέδωση της τάξης και την κάλυψη των αδυναμιών φύλαξης.