Πολιτική

Πέρασε με μόνον 176 «ναι» το ν/σ για τον γάμο ομοφύλων- Πολλές διαρροές από ΝΔ


 Με 176 «ναι» και πολλές αποχές πέρασε από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για τον γάμο ομοφύλων, που προκάλεσε σοβαρές αντιδράσεις, συζητήσεις και στους κόλπους του κυβερνώντος κόμματος, αλλά και των κομμάτων της αντιπολίτευσης που το υποστήριξαν

Το νομοσχέδιο υπερψήφισαν επί της αρχής βουλευτές της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Αριστεράς και της Πλεύσης Ελευθερίας. Διαφοροποιήσεις υπήρξαν στις κατ' άρθρο ψηφοφορίες.
 Το καταψήφισαν το ΚΚΕ, η  “Ελληνική Λύση”, η “Νίκη” και οι “Σπαρτιάτες”.

Το αποτέλεσμα θεωρείται πλήγμα για τη ΝΔ, καθώς  το ένα τρίτο των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος επέλεξε να μην το στηρίξει. Σύμφωνα με πληροφορίες, «ναι» ψήφισαν 107 βουλευτές της ΝΔ, 20 καταψήφισαν και 31 επέλεξαν την βολική γραμμή της αποχής που είχε δώσει ο πρωθυπουργός. Ουσιαστικά το νομοσχέδιο πέρασε χάρη στις ψήφους της αντιπολίτευσης.

Πριν από τη ψηφοφορία αίσθηση προκάλεσε η ομιλία του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος επέκρινε με σφοδρότητα τις επιλογές της κυβέρνησης και του Κ. Μητσοτάκη στο συγκεκριμένο θέμα.

Από τη ΝΔ απείχαν από την ψηφοφορία ο υπουργός Μάκης Βορίδης και οι υφυπουργοί Κελέτσης, Μπούγας και Κεφάλα

 Τριπλή "παραφωνία" σημειώθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, με τον Παύλο Πολάκη και τον Οθωνα Ηλιόπουλο να επιλέγουν την αποχή, ενώ η Νίνα Κασιμάτη ψήφισε «παρών».

Πρόβλημα για το ΠΑΣΟΚ και τον Νίκο Ανδρουλάκη, η διαφοροποίηση 11 βουλευτών του κόμματος - του ενός τρίτου της κοινοβουλευτικής ομάδας - που απείχαν από την ψηφοφορία.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα