Επιχειρήσεις

Pfizer: Σε ποιο εργοστάσιο επενδύει 1,2 δισεκ. ευρώ


H αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Pfizer ανακοίνωσε σήμερα την πρόθεσή της να επενδύσει 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ στην πόλη Πουρς του Βελγίου, για τα επόμενα τρία χρόνια.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επένδυση που έγινε ποτέ σε αυτό το εργοστάσιο παραγωγής, το οποίο σήμερα απασχολεί 4.500 άτομα και είναι ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια του αμερικανικού κολοσσού στον κόσμο, αναφέρει η βελγική εφημερίδα «Le Soir».

Το εργοστάσιο της Pfizer στην Πουρς απέκτησε παγκόσμια φήμη περί τα τέλη του 2020 καθώς επιλέχθηκε από την αμερικανική εταιρεία για να παράγει το εμβόλιο mRNA κατά της Covid-19 (το Comirnaty) που ανέπτυξε με την BioNTech.

Όπως αναφέρει η «Le Soir», το εργοστάσιο στην Πουρς καλύπτει έκταση μεγαλύτερη των 100 στρεμμάτων και ειδικεύεται στην κατασκευή και συσκευασία στείρων ενέσιμων φαρμάκων και εμβολίων, είτε με τη μορφή φιαλιδίων, αμπουλών ή συρίγγων.

Η επένδυση ύψους 1,2 δισεκ. ευρώ θα χρησιμοποιηθεί για την επέκταση όλων των σταδίων παραγωγής.

Αυτή η επένδυση αναμένεται να επιτρέψει τη δημιουργία 250 επιπλέον θέσεων εργασίας στις εγκαταστάσεις της φαρμακοβιομηχανίας. Η απασχόληση έχει ήδη αυξηθεί σημαντικά στην Πουρς μετά την παραγωγή του εμβολίου κατά της Covid. Το εργατικό δυναμικό έχει αυξηθεί από 2.800 σε 4.500 από την έναρξη της πανδημίας.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις