Χρηστικά

Πιτσιλής: Πώς θα γίνει η διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές


Διευκρινήσεις σχετικά με τη διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές παρείχε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής, μέσω συνέντευξής του στην ΕΡΤ.

Ο κ.Πιτσιλής περιέγραψε με αναλυτικό τρόπο το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει η ΑΑΔΕ και σημείωσε πως όλη η διαδικασία πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 29/2/2024. 

«Η διασύνδεση των POS με τις ταμειακές είναι πολύ πιο σύνθετο, πολύ πιο παραγοντικό έργο, στο οποίο εμπλέκονται η ΑΑΔΕ, οι επιχειρήσεις και οι εταιρείες που φτιάχνουν τα διάφορα λογισμικά», επισήμανε ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ και πρόσθεσε
«την προηγούμενη εβδομάδα συμπληρώσαμε την εικόνα, την κανονιστική του πώς όλες αυτές οι πιθανές λύσεις θα μπορέσουν να λειτουργήσουν μεταξύ τους και να διασυνδεθούν. Βγήκε λοιπόν η απόφαση και βγάλαμε και το χρονοδιάγραμμα. Τι λέει το χρονοδιάγραμμα;

Όλες αυτές οι επιχειρήσεις που συνδέονται με τα POS μέχρι την Παρασκευή μας έστειλαν όλα τα στοιχεία για τα POS στη χώρα.
Εκτιμάμε ότι έχουμε περίπου ένα εκατομμύριο POS να ξέρετε στην Ελλάδα. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα ανοίξουμε το μητρώο των POS και στις επιχειρήσεις για να συμπληρώσουν ότι τυχόν στοιχεία δεν υπάρχουν.

Όλες αυτές οι επιχειρήσεις θα πρέπει μέσα σε πολύ λίγες μέρες να μας πουν ότι τα POS τους είναι σύμφωνα με τις προδιαγραφές μας και μετά να αρχίσουν να τα αναβαθμίζουν, να τα αναβαθμίζουν από μακριά. Κάθε ένα που θα αναβαθμίζουν θα μας το στέλνουν και θα ειδοποιούμε την επιχείρηση και θα της λέμε είσαι έτοιμη, έχεις 30 ημέρες να φωνάξεις τον εγκαταστάτη σου και να διασυνδέσεις το αναβαθμισμένο σου POS με την ταμειακή σου. Και όλο αυτό μέχρι τις 29/2/2024 πρέπει να έχει τελειώσει.

Κι αυτό αφορά όλες τις επιχειρήσεις που έχουν υποχρέωση να έχουν ταμειακή μηχανή, είναι περίπου 500.000 επιχειρήσεις.

Αυτό τώρα που έχουμε μπροστά μας, και είναι και ορόσημο του Ταμείου Ανάκαμψης και πρέπει να τελειώσει μέσα στους χρόνους που έχουν ανακοινωθεί, είναι το πώς θα διασυνδέσουμε δύο συσκευές που δεν μίλαγαν μεταξύ τους καθόλου. Μιλήσαμε πάρα πολύ αυτό το διάστημα με όλους τους εμπλεκόμενους, τους εκκαθαριστές, αυτοί που καθαρίζουν τις συναλλαγές γιατί για κάθε πληρωμή φτάνει κάποιος και κάνει μια εκκαθάριση, είναι μια ψηφιακή διαδικασία, αλλά υπάρχουν και εταιρείες που την κάνουν αυτή τη διαδικασία, οι διαχειριστές αυτοί που τα κατασκευάζουν, τα POS, συσκευές ταμειακών, οι εταιρείες κατασκευαστών, εταιρείες λογισμικού οι οποίες φτιάχνουν την έννοια της ηλεκτρονικής τιμολόγησης και φτιάχνουν και τα λογισμικά. Είναι το πιο σύνθετο έργο που έχουμε κάνει μέχρι τώρα», κατέληξε.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα
Ετικέτες ΑΑΔΕ