Επιχειρήσεις

Placement Πειραιώς: Τεράστια υπερκάλυψη, το ΤΧΣ επιλέγει επενδυτές- Ερωτηματικό η τιμή διάθεσης


Τα διαδοχικά deals στον κλάδο πληροφορικής προκαλούν αίσθηση στη χρηματιστηριακή αγορά, αλλά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος παραμένει το placement μετοχών της Τρ. Πειραιώς, που ολοκληρώνεται σήμερα και σηματοδοτεί την αποδέσμευση της τράπεζας από το ΤΧΣ/Δημόσιο.

Με βέβαιη πλέον την υπερκάλυψη της προσφοράς στο πολλαπλάσιο, το ενδιαφέρον εστιάζεται στην τελική τιμή διάθεσης και στις αλλαγές που μπορεί να επιφέρει το placement  στη μετοχική σύνθεση της τράπεζας, με την απόκτηση σημαντικών πακέτων από διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οίκους και μεγάλα επενδυτικά χαρτοφυλάκια.

Το ηλεκτρονικό βιβλίο  κλείνει στις 16:00 και σύμφωνα με πληροφορίες οι προσφορές προσεγγίζουν ήδη τα 10 δισ. ευρώ - αντιστοιχούν δηλαδή σε αριθμό μετοχών περίπου 7πλάσιο από το διατιθέμενο 27%.

 Κι ενώ η αγορά εστιάζει τώρα στη διαμόρφωση της τελικής τιμής διάθεσης, το ΤΧΣ και οι σύμβουλοι του  δίνουν προτεραιότητα στην αξιολόγηση των υποψήφιων επενδυτών που έχουν υποβάλει προσφορές για μεγάλα πακέτα μετοχών.

Το Ταμείο θέλει να διασφαλίσει ότι στην Τρ. Πειραιώς θα εισέλθουν μακροπρόθεσμοι επενδυτές, που θα παραμείνουν με διάθεση να την στηρίξουν σε οποιαδήποτε δυσκολία και στην αναπτυξιακή της προσπάθεια. Γι αυτό, κατά την επιλογή του τελικού μείγματος επενδυτών το ΤΧΣ θα δώσει βαρύτητα στην "ποιότητα" τους και εν συνεχεία θα λάβει υπόψη το ύψος των οικονομικών προσφορών τους.

Προτεραιότητα θα δοθεί στην ικανοποίηση αιτημάτων-προσφορών από  διεθνώς  αναγνωρισμένα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, μακροπρόθεσμους επενδυτές, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα κλπ

Η αγορά ανμένει με ενδιαφέρον τον νέο μετοχικό "χάρτη" που θα διαμορφωθεί στην Πειραιώς, όπου μεγαλύτερος μέτοχος θα παραμείνει το επενδυτικό σχήμα του Τζον Πόλσον με 18,6%.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα