Επιχειρήσεις

«Πλαίσιο»: Υπερδιπλασιασμός κερδών (+171%) με πωλήσεις +23,2%


Υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης εργασιών, εντυπωσιακή αύξηση της κερδοφορίας και περαιτέρω βελτίωση οικονομικών μεγεθών και χρηματοοικονομικών δεικτών επέτυχε στη χρήση 2021 η εταιρεία «Πλαίσιο», που χαρακτηρίζεται ως ο «βασιλιάς της λιανικής» στον κλάδο πληροφορικής.

Η εισηγμένη αύξησε τον τζίρο της κατά 23,2% στα 436,9 εκατ. ευρώ, υπερδιπλασιάζοντας τα καθαρά κέρδη της (+171%), που ανήλθαν σε 8,5 εκατ. ευρώ.

Θα διανείμει στους μετόχους της μέρισμα 0,10 ευρώ ανά μετοχή, που αντιστοιχεί σε απόδοση περίπου 2,7% επί της τελευταίας τιμής κλεισίματος.

Θα θετικά οικονομικά αποτελέσματα και το προτεινόμενο μέρισμα είχαν άμεση επίδραση στην πορεία της μετοχής, που σημειώνει σήμερα άνοδο 4,5% στα 3,92 ευρώ.
 

Τα βασικά στοιχεία οικονομικών αποτελεσμάτων που ανακοίνωσε η εταιρεία έχουν ως εξής:

- Αύξηση των ενοποιημένων πωλήσεων κατά 23,2%, στα € 436,9 εκ. από € 354,6 εκ. στη χρήση 2020.

- EBITDA +49,6%, στα 19,9 εκατ. ευρώ από €13,3 εκ.

 - Κέρδη προ φόρων 11,1 εκ. ευρώ  (+206%)

 - Καθαρά κέρδη μετά από φόρους 8,5  εκατ. ευρώ, +171,4% έναντι της προηγούμενης χρήσης

- Ταμειακή ρευστότητα στα 62,1 εκατ. ευρώ και καθαρή ρευστότητα 46,8 εκ. αφαιρουμένου του τραπεζικού δανεισμού

- Ίδια κεφάλαια 101 εκατ. ευρώ, που υπερβαίνουν τη χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας.

- Απόδοση ιδίων κεφαλαίων 11% προ φόρων

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο Πρόεδρος του Πλαισίου  Γεώργιος Γεράρδος τόνισε μεταξύ άλλων:

«Οι επιδόσεις σε όλα τα επίπεδα των βασικών λογαριασμών, δεικτών αποδοτικότητας και περιθωρίων κέρδους επιβεβαίωσαν τη θετική μας πορεία και  μας επιτρέπουν να συνεχίσουμε το φιλόδοξο αναπτυξιακό μας πρόγραμμα που προβλέπει επενδύσεις 10 εκ. για το 2022».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Κωνσταντίνος Γεράρδος προσέθεσε:

«Το κλείσιμο του 2021 αφήνει πίσω του μια διετία πανδημίας. Μέσα σε αυτή την περίοδο υγειονομικής και οικονομικής καταιγίδας, το Πλαίσιο καταφέρνει σε σχέση με το 2019 μια ανάπτυξη πωλήσεων 38%.

Η θετική αυτή πορεία οφείλεται σε δύο βασικούς λόγους:

Αρχικά, στην πρόνοια που υπήρχε σε στρατηγικό επίπεδο να στηθούν έγκαιρα εξελιγμένες υποδομές σε logistics και ecommerce, πολλά χρόνια πριν χτυπήσει η υγειονομική κρίση της Covid.

Ακόμα όμως πιο σημαντική ήταν η συλλογική προσπάθεια της ομάδας της Πλαίσιο καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης της Covid. Συνεργάτες από κάθε θέση ήταν έτοιμοι να εργαστούν σε κάθε δομή του Πλαισίου όπου υπήρχε ανάγκη κι ήταν τέλεια συντονισμένοι, σε συνθήκες όπου κάτι τέτοιο ήταν πολύ δύσκολο. Έτσι αποφασίστηκε για το 2021, ως ανταμοιβή για αυτή την εξαιρετική προσπάθεια, η καταβολή bonus 1 εκατ. ευρώ στους συναδέλφους μας.

Η επιτυχημένη μας πορεία οφείλει να έχει θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία. Μετά το χρυσό μετάλλιο στη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής που κέρδισε η μαθητική ομάδα Plaisiobots, θέλαμε να εμπνεύσουμε κι άλλους μαθητές και μαθήτριες να ασχοληθούν με τη δημιουργία τεχνολογίας. Δημιουργήσαμε λοιπόν έναν πανελλήνιο διαγωνισμό ρομποτικής και μέσω αυτού, οι τρεις νικηφόρες ομάδες κέρδισαν το μεγάλο έπαθλο και τους εξασφαλίσαμε ένα εκπαιδευτικό ταξίδι στο κορυφαίο αμερικανικό πανεπιστήμιο MIT».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις