Ενέργεια

Ποιά ελληνική εταιρεία κατασκευάζει εξοπλισμό για υπεράκτια αιολικά πάρκα στην Ευρώπη


Μιά άγνωστη έως τώρα στο ευρύ κοινό ελληνική βιομηχανία μεταλλικών κατασκευών, η Lykomitros Steel που εδρεύει στο Σέσκλο Μαγνησίας, αναδεικνύεται πρωταγωνίστρια στην ευρωπαϊκή αγορά εξοπλισμού και τεχνολογίας για υπεράκτια αιολικά πάρκα.

Η εταιρεία υπέγραψε συμφωνία με τη νορβηγική  Moreld Ocean Wind για την προμήθεια πλωτήρων-βάσεων ανεμογεννητριών που θα εγκατασταθούν σε υπεράκτια αιολικά πάρκα στη Νορβηγία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.  Η συμφωνία προβλέπει επίσης συνεργασία των δύο εταιρειών σε projects αιολικής ενέργειας.

Η Lykomitros Steel διαθέτει τεχνογνωσία και εξειδίκευση σ' αυτόν τον τομέα, έχοντας κατασκευάσει πύργους και βάσεις ανεμογεννητριών σε έργα υπεράκτιας αιολικής ενέργειας ανά την Ευρώπη. Τώρα αναλαμβάνει ένα πολύ μεγαλύτερης κλίμακας συμβόλαιο,που εκτιμάται ότι θα αποτελέσει "διαβατήριο" για την παγκόσμια αγορά.

Πέραν των υπεράκτιων μονάδων αιολικής ενέργειας, η εταιρεία ειδικεύεται επίσης σε βαριές μεταλλικές κατασκευές για πλατφόρμες πετρελαίου και φυσικού αερίου, σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, πύργους ανεμογεννητριών κλπ.

Την τελευταία τριετία έχει προμηθεύσει εξοπλισμό σε υπεράκτια αιολικά πάρκα της γερμανικής RWE, της EFG στη Σκωτία, της Saipem στη Γαλλία κλπ. Εχειι επίσης προμηθεύσει εξοπλισμό για υπεράκτιες εγκαταστάσεις πετρελαίου της Socar στην Κασπία Θάλασσα.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα