Επιχειρήσεις

"Πόλεμος λέξεων" Minoan - Attica Group για τις γραμμές Ιταλίας και Κρήτης


Με ανακοινώσεις και εκατέρωθεν βολές συνεχίζονται οι "αψιμαχίες" μεταξύ των δύο ακτοπλοϊκών ομίλων που κυριαρχούν στις γραμμές Ελλάδας-Ιταλίας και Πειραιά-Κρήτης.

Η Attica Group κατηγόρησε την Minoan Lines του ομίλου Γκριμάλντι  ότι ενίσχυσε την παρουσία της στις γραμμές Ελλάδας-Ιταλίας, ανατρέποντας τις ισορροπίες που είχαν διαμορφωθεί σ' αυτή την αγορά.

Ο ελληνοϊταλικός όμιλος απάντησε  με ανακοίνωση του, διευκρινίζοντας ότι απλώς αναδιάρθρωσε τα δρομολόγια του σ' αυτές τις γραμμές, χωρίς να προσθέσει πλοία: Πρόσθεσε δύο πλοία στις γραμμές Πάτρα-Ανκόνα και Ηγουμενίτσα-Ανκόνα, τα οποία όμως απέσυρε από τις γραμμές της Βενετίας και του Πρίντεζι.

Αξιοποιώντας την ευκαιρία, η Minoan/Grimaldi, κατηγορεί την Attica Group ότι έχει προσθέσει πλεονάζουσα μεταφορική ικανότητα στις γραμμές της Κρήτης. Οπως αναφέρει, οι γραμμές αυτές μπορούν να εξυπηρετούνται επαρκώς με 6 πλοία (τρία της  Minoan και τρία από άλλων εταιρειών). Ομως ο όμιλος Attica Group έχει ήδη δρομολογημένα 4 πλοία, αν και γνωρίζει ότι η αγορά, ειδικά σε ό,τι αφορά την επιβατική κίνηση αντιμετωπίζει βαριά κρίση  και δεν δικαιολογεί την απασχόληση τέτοιου αριθμού πλοίων.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα