Επιχειρήσεις

Η Coca-Cola HBC εξαγοράζει την Three Cents από την Ideal έναντι €45 εκατ.


Μόλις 15 μήνες μετά την εξαγορά της εταιρείας ανθρακούχων αναψυκτικών «Three Cents», η Ideal αποφασίζει να την πουλήσει, επιτυγχάνοντας υψηλό κεφαλαιακό κέρδος.

Είναι μία ακόμη επιτυχής επενδυτική κίνηση άμεσης απόδοσης από τον διαχειριστή κεφαλαίων Λάμπρο Παπακωνσταντίνου, ο οποίος μεσω funds απέκτησε συμμετοχή  στην «Three Cents» το 2020 και εν συνεχεία την εισέφερε το 2021 στην Ideal, της οποίας είχε εξασφαλίσει εν τω μεταξύ τον μετοχικό έλεγχο.

Η S.I.C.C Holding («SICC»), κατά 100% θυγατρική της IDEAL Holdings, ανακοίνωσε σήμερα ότι υπέγραψε δεσμευτική συμφωνία με την CC Beverages Holdings II B.V. («CCBHC»), εταιρεία του ομίλου της Coca-Cola HBC, για την πώληση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της ESM Effervescent Sodas Management («Three Cents»).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η αξία της συναλλαγής ανέρχεται σε 45 εκατ. ευρώ και υπόκειται σε προσαρμογές κατά την ημερομηνία ολοκλήρωσης. Η ολοκλήρωση της συναλλαγής υπόκειται σε συνήθεις κανονιστικές εγκρίσεις, οι οποίες αναμένεται να ληφθούν κατά την διάρκεια του δευτέρου εξαμήνου του έτους.

Η Three Cents είναι εταιρεία εμπορίας και προώθησης υψηλής ποιότητας («super-premium») ανθρακούχων αναψυκτικών, τα οποία προορίζονται για ανάμιξη με αλκοόλ για τη δημιουργία cocktails και long drinks(«mixers & tonics). Τα προϊόντα παράγονται στην Ελλάδα και διανέμονται σε περισσότερες από 36 χώρες σε όλο τον κόσμο. Το 1ο έτος λειτουργίας της ThreeCents ήταν το 2015 και μέσα σε 7 χρόνια κατάφερε να 10πλασιάσει τις πωλήσεις της και τα κέρδη της. Το 2021 η Three Cents κατέγραψε πωλήσεις 7,7 εκατ. ευρώ.

Ο General Manager και συνιδρυτής της εταιρείας ThreeCents, Δημήτρης Νταφόπουλος σχολίασε: «Ευχαριστούμε πολύ τον όμιλο της IDEAL Holdings και ιδιαίτερα τον Λάμπρο Παπακωνσταντίνου και τον Δαμιανό Παπακωνσταντίνου που πίστεψαν σε εμάς και στο όραμα μας. Mε την πολύτιμη βοήθεια τους είμαστε έτοιμοι να κάνουμε το επόμενο βήμα ως κομμάτι της Coca-Cola HBC, ανοίγοντας νέους δρόμους και προοπτικές για να γίνει το Three Cents ένα internationalbrand με ισχυρό διεθνές αποτύπωμα».

Ο πρόεδρος της IDEAL Holdings Λάμπρος Παπακωνσταντίνου σχολίασε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τη συγκεκριμένη συναλλαγή, καθότι αποτελεί ολοκληρωμένο παράδειγμα της επενδυτικής μας φιλοσοφίας. Πιστέψαμε στην ομάδα της Three Centsκαι επενδύσαμε στην εταιρεία το 2020, ενώ τον Μάιο του 2021 μεταφέραμε την συμμετοχή μας στην IDEAL Holdings. Στα 2,5 αυτά χρόνια συμβάλλαμε στην αύξηση των μεγεθών της εταιρείας και δώσαμε προοπτική σε μία πρωτότυπη ιδέα με δυνατότητες ανάπτυξης εκτός των Ελληνικών συνόρων. Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, δίνουμε τη δυνατότητα στους συνεργάτες μας να γίνουν μέλη μιας πολυεθνικής εταιρείας και να ανοίξουν τα φτερά τους για νέες επιτυχίες. Ταυτόχρονα, δημιουργήσαμε σημαντική υπεραξία για τους μετόχους μας και αυξημένα ταμειακά διαθέσιμα για τις επόμενες επενδυτικές κινήσεις μας».

Η δικηγορική εταιρεία Σαραντίτης με επικεφαλής τον Δωρόθεο Σαμολαδά, ενήργησε ως νομικός σύμβουλος της IDEAL Holdings.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα
Ετικέτες Ideal