Χρηστικά

Πότε θα καταβληθεί το δώρο Χριστουγέννων


Σε δόσεις θα καταβληθεί το Δώρο των Χριστουγέννων στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα που τέθηκαν σε αναστολή η εντάχθηκαν στο πρόγραμμα ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ λόγω της πανδημίας, ωστόσο εκείνοι που βρίσκονται σε αναστολή το Δεκέμβριο θα πληρωθούν το τμήματα από το κράτος στο πρώτο δεκαπενθήμερο Ιανουαρίου.

Η σχετική υπουργική απόφαση που εκδόθηκε χθες καθορίζει μεταξύ άλλων και τον τρόπο που θα καταβληθεί τόσο το τμήμα του δώρου που θα επιβαρύνει τους εργοδότες όσο και το τμήμα του δώρου που θα επιβαρύνει το κράτος.

Σύμφωνα με αυτή, οι επιχειρήσεις οφείλουν να καταβάλουν έως τις 21 Δεκεμβρίου το τμήμα του δώρου για το διάστημα εκείνο κατά το οποίο οι εργαζόμενοι εργάστηκαν κανονικά από το Μάιο έως το Δεκέμβριο με βάση τον ονομαστικό τους μισθό, ενώ το υπουργείο Εργασίας θα καταβάλει από τις 21 Δεκεμβρίου το τμήμα του δώρου που αναλογεί στους μήνες σε αναστολή.

Το τμήμα του δώρου θα υπολογιστεί με βάση την αποζημίωση ειδικού σκοπού (ύψους 800 ευρώ για το Νοέμβριο και με βάση τα 534 ευρώ για τους υπόλοιπους μήνες) σύμφωνα με όσα έχουν δηλωθεί στο σύστημα «Εργάνη».

Για το Δεκέμβριο

Πάντως για τους εργαζομένους που βρίσκονται σε αναστολή το μήνα Δεκέμβριο, το τμήμα δώρου που αντιστοιχεί στο κράτος θα καταβληθεί στους εργαζόμενους τον Ιανουάριο. Ο υπουργός εργασίας Γιάννης Βρούτσης έχει δηλώσει ότι επιδίωξη του υπουργείο είναι να καταβληθεί στους εν λόγω εργαζόμενους το υπόλοιπο δώρο με εμβόλιμη πληρωμή από τις 12 Ιανουαρίου.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης