Τουρισμός

Πουλήθηκαν "πακέτο" 72 ξενοδοχεία από την Intrum


Αφετηρία αλλαγών και αναδιάταξης δυνάμεων στον ξενοδοχειακό κλάδο θα αποτελέσει η εξαγορά 72 ξενοδοχειακών μονάδων από επενδυτικό σχήμα, το οποία θα επιδιώξει στη συνέχεια να τα εκσυγχρονίσει και να τα πουλήσει τμηματικά, σε μικρότερα "πακέτα".

Τα ξενοδοχεία είχαν περιέλθει στην Intrum μέσω τιτλοποιήσεων κόκκινων δανείων 254 εκατ. ευρώ, τα οποία πουλήθηκαν εν συνεχεία πουλήθηκαν με διαγωνιστικές διαδικασίες.

Αγοραστής είναι κοινοπρακτικό σχήμα στο οποίο μετέχουν το επενδυτικό ταμείο SMERemediumCap του Νίκου Καραμούζη, η Latonia Enterprises, το  family office της οικογένειας Αθανάσιου Λασκαρίδη, και η ισραηλινών συμφερόντων Brown Hotels χαρτοφυλακίου.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Intrum Ελλάδος Γιώργος Γεωργακόπουλος, μέλος της Διοικητικής Ομάδας Ομίλου Intrum, δήλωσε σχετικά: «Η είσοδος στρατηγικού επενδυτή θα προσφέρει μια δεύτερη ευκαιρία για την αναβάθμιση των υποδομών και των υπηρεσιών σε 72 μονάδες στον ταχέως αναπτυσσόμενο ελληνικό ξενοδοχειακό κλάδο. Η επίτευξη αυτής της σημαντικής συμφωνίας με την πρώτη πώληση κλαδικού χαρτοφυλακίου αναδεικνύει τον στρατηγικό πλέον ρόλο των διαχειριστών απαιτήσεων στην εξυγίανση ολόκληρων κλάδων, την προσέλκυση επενδύσεων και την ανάπτυξη βιώσιμων λύσεων προς όφελος συνολικά της ελληνικής οικονομίας».

Ο πρόεδρος του επενδυτικού ταμείου SMERemediumCap  κ. Νίκος Καραμούζης, εκ μέρους της κοινοπραξίας δήλωσε:  «Η κοινοπραξία των επενδυτών πρωτίστως στοχεύει, σε στενή συνεργασία με τους συνεργαζόμενους οφειλέτες, να διαμορφώσει βιώσιμες λύσεις αποκατάστασης της χρηματοοικονομικής υγείας των επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων της χρηματοοικονομικής αναδιάρθρωσης ή και της κεφαλαιακής ενίσχυσής τους, ώστε να βελτιωθεί βιώσιμα η ανταγωνιστικότητά τους».

Το χαρτοφυλάκιο αποτελείται από 72 ξενοδοχειακές μονάδες, που διαθέτουν περισσότερα από 4.000 δωμάτια σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς. Τα ξενοδοχεία βρίσκονται σε νησιά του Αιγαίου (22 μονάδες), του Ιονίου (3) και την Κρήτη (11), σε Μακεδονία και Θράκη (19 μονάδες), την Κεντρική Ελλάδα (9) και την Πελοπόννησο (8).

 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα