ΕΥΖην

Πρώτη μπουτίκ στις ΗΠΑ για τον οίκο Forte Forte (pics)


Φωτισμός που εμπνέεται από τα έργα του James Turrell, πέτρες που ισορροπούν και ένας χρυσός κυκλικός χώρος δοκιμαστηρίων χαρακτηρίζουν την μπουτίκ μόδας Forte Forte στο Λος Άντζελες, την πρώτη του ιταλικού οίκου επί αμερικανικού εδάφους.

Τα εσωτερικά της μπουτίκ στο 8424 της Melrose Place, σχεδίασε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Robert Vattilana και περιέγραψε τον σχεδιασμό ως μια «ανείπωτη ισορροπία του γεωμετρικού και του οργανικού».

«Η μπουτίκ στο Λος Άντζελες θέλει να είναι ένα περιεκτικό και φωτεινό πρότζεκτ, όπου το φως γίνεται ύλη» είπε, μιλώντας στο Dezeen, ο Vattilana.

Μίνιμαλ είναι ο αριθμός των δημιουργιών που εκτίθενται και τα φορέματα είναι κρεμασμένα με χάρη από διάφορες στρεβλές κρεμάστρες από χρυσό σύρμα.

1

Τα δοκιμαστήρια, μέσα σε έναν στρογγυλό έντονα χρυσό χώρο.

2

Δύο πελώριες πέτρες, μπροστά από αιθέριες κουρτίνες από μουσελίνα, από το πάτωμα μέχρι το ταβάνι, ισορροπούν η μία πάνω στην άλλη. «Οι πέτρες είναι από την έρημο του Παλμ Σπρινγκς και θέλουν να είναι φόρος τιμής στο πρώην ελβετικό καλλιτεχνικό δίδυμο Peter Fischli και David Weiss» εξήγησε ο Vattilana.

3

Με φως από πίσω, κυκλικά ανοίγματα φωτίζουν την μπουτίκ και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου διευκρίνισε ότι «περίμετροι και οροφές δημιουργούν κίνηση και ένα ιριδίζον φως αναδύεται από το συνολικό βάθος του καταστήματος με αναφορές στις γεωμετρίες φωτός του James Turrell» .

4

Για τον Vattilana, η μπουτίκ στο Λος Άντζελες είναι ένας χώρος που «απηχεί τους όγκους και τις γραμμές του καλιφορνέζικου μοντερνισμού»
( https://www.instagram.com/p/CbsW7AWNpio/ ).

Η Giada Forte και ο αδελφός της, ο Paolo Forte ίδρυσαν τον ιταλικό οίκο μόδας το 2002.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα