Πολιτική

Πρωτοφανές κίνηση: Συγκαλείται Ολομέλεια Αρείου Πάγου για το ψήφισμα της Ευρωβουλής


Πρωτοφανής κίνηση από την πρόεδρο του Αρείου Πάγου: Συγκαλεί την Ολομέλεια του ανωτάτου δικαστηρίου  προκειμένου να «αξιολογήσει» το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, που καταδίκασε τη χώρα μας για πλημμελή τήρηση των κανόνων κράτους δικαίου και της ελευθερίας του Τύπου.

Η πρωτοβουλία προκαλεί εύλογα ερωτήματα, καθώς ο Άρειος Πάγος δεν έχει αρμοδιότητα να προχωρήσει σε τέτοιες ενέργειες, ούτε έχει πράξει στο παρελθόν κάτι ανάλογο για ψηφίσματα του Ευρωκοινοβουλίου.

Όπως, μάλιστα, δηλώνουν έγκριτοι συνταγματολόγοι, «οι δικαστές και οι εισαγγελείς του Αρείου Πάγου, γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα πως, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι θεσμικό - πολιτικό όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις απαντήσεις σε αυτό μπορεί να τις δώσει μόνον η Εκτελεστική Εξουσία, δηλαδή η κυβέρνηση και όχι ο Άρειος Πάγος».

Κατά πληροφορίες, εισηγητής κατά τη συζήτηση του θέματος στη Διοικητική Ολομέλεια θα είναι ο εκπρόσωπος Τύπου του Αρείου Πάγου Παναγιώτης Λυμπερόπουλος, που έχει διατελέσει σύμβουλος του Χαράλαμπου Αθανασίου στο υπουργείο Δικαιοσύνης

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα