Πολιτική

Qatargate: Αντιμέτωπη με νέες έρευνες η Εύα Καϊλή σύμφωνα με το politico


Aντιμέτωπη με νέες έρευνες, από τις υπηρεσίες της ΕΕ βρίσκεται η Εύα Καϊλή σύμφωνα, με σειρά εγγράφων που επικαλείται ο ιστότοπος Politico.

Η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής και πρώην Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εύα Καϊλ  ερευνάται στο πλαίσιο μιας ξεχωριστής (από το Qatargate) ποινικής έρευνας, δηλαδή για φερόμενες δόλιες πληρωμές σε τέσσερις πρώην βοηθούς της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κατά την περίοδο από το 2014 έως το 2020.

Συγκεκριμένα, η έρευνα για την κυρία Καϊλή εστιάζει σε τρεις κατευθύνσεις, δηλαδή αν παραπλάνησε τις υπηρεσίες του Κοινοβουλίου αναφορικά με την πραγματική έδρα και τις δραστηριότητες των βοηθών της, αν τους περιέκοψε τις αποζημιώσεις η ίδια, έχοντας μεθοδεύσει «ψεύτικα» ταξίδια εργασίας, αλλά και αν έλαβε μέρος από τους μισθούς τους, σύμφωνα με επιστολή της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας (EPPO) προς την Πρόεδρο του Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα, επιστολή που είναι σε γνώση του ιστότοπου.

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται και σε αντίστοιχη έρευνα που διενεργήθηκε για την Ελληνίδα Ευρωβουλευτή, Μαρία Σπυράκη, χωρίς, ωστόσο, να αποδεικνύονται τα όσα ερευνήθηκαν από τα έγγραφα που έχουν στα χέρια τους οι ευρωπαϊκές Αρχές. Συνολικά, οι ελεγκτικές Αρχές εκτιμούν ότι η Εύα Καϊλή χρωστάει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο «περίπου 100.000 ευρώ», σύμφωναμε άτομο με γνώση της υπόθεσης.

Σημειωτέον ότι οι ευρωβουλευτές που μετέχουν στην επιτροπή νομικών υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου αναμένεται να συζητήσουν σήμερα για πρώτη φορά και κεκλεισμένων των θυρών για την υπόθεση με πρωταγωνίστρια και πάλι την Εύα Καϊλή.

Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Καϊλή τελεί σε κατ' οίκον περιορισμό από την Μεγάλη Παρασκευή και πλέον μάχεται για την αθωότητά της, την ώρα που η εισαγγελία της ΕΕ, η οποία διερευνά εγκληματικές απάτες που συνδέονται με κονδύλια της ΕΕ, υποστήριξε ότι η έρευνά της πατά σε σταθερό έδαφος.

«Η τρέχουσα έρευνα αφορά έντονες υποψίες για επανειλημμένη απάτη και/ή άλλες σοβαρές παρατυπίες», δήλωσε η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Γενικής Εισαγγελίας, Laura Kövesi στην επιστολή που εστάλη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον περασμένο Δεκέμβριο και ζητούσε να αφαιρεθεί η ασυλία τόσο της κυρίας Καϊλή όσο και της κυρίας Σπυράκη.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα
Ετικέτες qatargate