Επιχειρήσεις

Q&R: ΜΟΔ 19,1 εκατ. αντί ΑΜΚ


Την έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου (ΜΟΔ) αντί της ΑΜΚ επιλέγει ως τρόπο χρηματοδότησης της  η εταιρεία  πληροφορικής Q&R, στην οποία έχουν επέλθει τους τελευταίους μήνες μεγάλες μετοχικές αλλαγές, με την είσοδο εφοπλιστών στη μετοχική της σύνθεση.

 Η διοίκηση της εταιρείας είχε αποφασίσει να προχωρήσει σε ΑΜΚ, με στόχο την ενίσχυση των ιδίων κεφαλαίων και την απόκτηση ρευστότητας, που θα διευκόλυναν την ανάπτυξη εργασιών και θα έδιναν στην Q&R τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει εξαγορές στον κλάδο

Η απόφαση επρόκειτο να εγκριθεί σε Γενική Συνέλευση που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα. Η νέα μεγαλομέτοχος Σοφία Σωτηράκου-Τριάντη που ελέγχει την Q&R κατέχοντας το 32% των μετοχών της (και ανεπισήμως μεγαλύτερο ποσοστό), ζήτησε και επέτυχε να αναβληθεί η ΓΣ, προκειμένου στην επαναληπτική να τεθεί προς συζήτηση και να εγκριθεί η πρόταση της για έκδοση ΜΟΔ αντί της διενέργειας ΑΜΚ.

Η κ. Σωτηράκου-Τριάντη, σύζυγος του εφοπλιστή Γιάννη Καραγεώργη θα προτείνει την έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου 19,1 εκατ. ευρώ, με επιτόκιο ίσο με το Euribor τριμήνου και με διάρκεια 18 μηνών και δικαίωμα παράτασης άλλων έξι.

Η τιμή μετατροπής του ΜΟΔ θα προκύψει στο μέλλον από την αποτίμηση δυο ανεξάρτητων οίκων.

Το ΜΟΔ θα εκδοθεί με δικαίωμα προτίμησης των παλαιών μετόχων. Η κ. Σωτηράκου- Τριάντη εκδήλωσε την πρόθεση να καλύψει το όποιο ενδεχόμενο αδιάθετο τμήμα της έκδοσης

 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα