Οικονομία

ΡΑΕ: Έκτακτη σύσκεψη για την επάρκεια του ηλεκτρικού συστήματος


Σε αυξημένη εγρήγορση για την  ενεργειακή επάρκεια της χώρας ενόψει της επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών μπαίνει από σήμερα το ηλεκτρικό σύστημα.

Με πρωτοβουλία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας που έχει το συντονιστικό ρόλο, συγκαλείται σήμερα το μεσημέρι έκτακτη σύσκεψη από την ομάδα διαχείρισης κρίσεων με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο της ΡΑΕ κ. Δημήτρη Φούρλαρη και την συμμετοχή των τριών  διαχειριστών (ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ, ΔΕΣΦΑ) και θα ακολουθήσει τηλεδιάσκεψη με την ΔΕΠΑ.

Στόχος είναι να αξιολογηθούν οι συνθήκες και να διαπιστωθεί η επάρκεια του συστήματος που λόγω της ραγδαίας υποχώρησης της θερμοκρασίας αναμένεται να εκτινάξουν την ζήτηση για ηλεκτρική ενέργεια και να δοκιμάσουν τις αντοχές του συστήματος.

Ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατήσουν η ζήτηση προβλέπεται να φτάσει στα επίπεδα των 9.000 GW. Για σήμερα σύμφωνα με τα στοιχεία του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, το ενεργειακό μείγμα αποτελείται από ΑΠΕ σε ποσοστό 40,73%, το αέριο υποχωρεί στο 23% ενώ τα υδροηλεκτρικά είναι στο 12,78%, ο λιγνίτης στο 10,40% και οι εισαγωγές στο 9,37%.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα