Διεθνή

Ρωσία: Κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι προσπαθούν να αναμειχθούν στις προεδρικές εκλογές


Η εξωτερική υπηρεσία πληροφοριών του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν κατηγόρησε σήμερα τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι προσπαθούν να αναμειχθούν στις προεδρικές εκλογές της Ρωσίας και είπε πως η Ουάσινγκτον έχει ακόμη και σχέδια για κυβερνοεπίθεση στο διαδικτυακό σύστημα ψηφοφορίας.

Ο Πούτιν, που είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα κερδίσει τις προεδρικές εκλογές που διεξάγονται από τις 15 έως τις 17 Μαρτίου, έχει προειδοποιήσει τη Δύση πως οποιαδήποτε προσπάθεια ξένων δυνάμεων να αναμειχθούν στην ψηφοφορία θα θεωρηθεί ως επιθετική ενέργεια.

Η Εξωτερική Υπηρεσία Πληροφοριών SVR της Ρωσίας ανέφερε σε μια ανακοίνωση πως έχει πληροφορίες ότι η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ξεκίνησε να αναμειγνύεται στις εκλογές, ανέφεραν κρατικά ΜΜΕ.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που ελήφθησαν από την Εξωτερική Υπηρεσία Πληροφοριών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η κυβέρνηση του Τζ. Μπάιντεν αναθέτει μια αποστολή σε αμερικανικές ΜΚΟ να επιτύχουν μια μείωση της προσέλευσης», φέρεται να ανέφερε η SVR.

«Με τη συμμετοχή κορυφαίων Αμερικανών ειδικών στην Τεχνητή Νοημοσύνη (IT), σχεδιάζεται να πραγματοποιηθούν κυβερνοεπιθέσεις στο απομακρυσμένο ηλεκτρονικό σύστημα ψηφοφορίας, που θα καταστήσουν αδύνατη την καταμέτρηση των ψήφων σημαντικού ποσοστού Ρώσων ψηφοφόρων», ανέφερε η SVR.

Η SVR, η κύρια διάδοχος της Πρώτης Διεύθυνσης της εξωτερικής υπηρεσίας κατασκοπείας KGB, δεν παρουσίασε οποιοδήποτε στοιχείο που να τεκμηριώνει τους ισχυρισμούς της. Προσώρας δεν υπάρχει αντίδραση από την Ουάσινγκτον.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα