ΕΥΖην

"Russian Quintessential", ένα σωληνοειδές εξοχικό σε ρωσικό πάρκο τεχνών


Ο επικεφαλής αρχιτέκτονας της Μόσχας Sergey Kuznetsov ολοκλήρωσε ένα σε σχήμα σωλήνα εξοχικό, το οποίο κατασκευάστηκε όπως το κύτος ενός πλοίου και τώρα ισορροπεί στην άκρη ενός υψώματος στο Nikola-Lenivets Art Park στη Ρωσία.

Το "Russian Quintessential" (Ρωσική Πεμπτουσία) δημιουργήθηκε ως ένα από τα περίπτερα για τη μεγαλύτερη ρωσική υπαίθρια εκδήλωση τέχνης τοπίου· στο Archstoyanie Festival – γνωστό και ως ρωσικό Burning Man –, κάθε καλοκαίρι προσκαλούνται αρχιτέκτονες και designers να εκθέσουν τις εφευρέσεις και επινοήσεις τους.

Το περίπτερο, συνεργασία του Kuznetsov με την κατασκευαστική KROST, βρίσκεται βαθιά στο δάσος, σε απόσταση 200 χιλιομέτρων από τη Μόσχα, πλησίον της πόλης Καλούγκα.

Με περίβλημα από ένα μόνον φύλλο ανοξείδωτου χάλυβα, στο οποίο καθρεφτίζεται το γύρω δάσος, η κατασκευή έχει μήκος 12 μέτρα και βάρος όσο δύο ενήλικοι ελέφαντες. Στη μία άκρη του, ένα παράθυρο προσφέρει γενναιόδωρη θέα στο τοπίο και στο εσωτερικό διαθέτει κρεβατοκάμαρα, κουζίνα και λουτρό με ξύλινο και μεταλλικό φινίρισμα.

«Η ιδέα ήταν να δημιουργήσω κάτι με ένα στοιχείο μαγείας» εξομολογήθηκε ο Sergey Kuznetsov, μιλώντας στο Dezeen ( https://www.instagram.com/p/CSt-Z0-MsOo/ ).

Ο Kuznetsov είναι ένας εκ των δύο συνιδρυτών του γραφείου SPEECH Tchoban & Kuznetsov. Πριν αποχωρήσει από την εταιρεία το 2012, ολοκλήρωσε μια σειρά διεθνών πρότζεκτ – μεταξύ των οποίων και το Museum for the Architectural Drawing στο Βερολίνο – και εκπροσώπησε τη Ρωσία, σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις, στην Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής της Βενετίας.

Αν και το φετινό Archstoyanie Festival έχει λήξει, το «Ρωσική Πεμπτουσία» θα παραμείνει στο πάρκο και θα διατίθεται προς ενοικίαση.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα