ΕΥΖην

Σαίξπηρ, "Δωδέκατη Νύχτα" στις "Παραβάσεις" του ΚΠΙΣΝ


Οι «Παραβάσεις», το θεατρικό αναλόγιο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), επανέρχονται για έκτη συνεχή χρονιά στον Φάρο με τον γενικό τίτλο «Αγάπης Αγώνες» και την καλλιτεχνική επιμέλεια του Έκτορα Λυγίζου. Οι «Παραβάσεις» πραγματοποιούνται και φέτος χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Ο έρωτας, η πλάνη και η έμφυλη ταυτότητα όπως τα πραγματεύτηκε ο Ουίλλιαμ Σαίξπηρ σε τέσσερις από τις πιο χαρακτηριστικές και διασκεδαστικές κωμωδίες του αποτελούν τα θέματα της φετινής σειράς δραματοποιημένων αναλογίων. Μετά το «Αγάπης Αγώνας Άγονος» σε σκηνοθεσία Άρη Μπαλή που παρουσιάστηκε τον Νοέμβριο σειρά έχει, το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου στις 17:00, η «Δωδέκατη Νύχτα» σε μετάφραση Νίκου Χατζόπουλου, διασκευή Έκτορα Λυγίζου και σκηνοθεσία Κατερίνας Γιαννοπούλου.
 
Μία από τις αρτιότερες και πιο δημοφιλείς σαιξπηρικές κωμωδίες, η «Δωδέκατη Νύχτα» δομείται αριστοτεχνικά πάνω στο δίπολο «Έρως-Πένθος» και αποτελεί μια απρόσμενα τολμηρή για την εποχή της μελέτη του κοινωνικού φύλου και της σεξουαλικής ταυτότητας.

Ερωτικά τρίγωνα, μεταμφιέσεις, φαρσικές ανατροπές, ευφυολογήματα και εξομολογήσεις περιγράφουν ένα θεατρικό σύμπαν ποτισμένο με διονυσιακό οίστρο, αλλά και βαριά μελαγχολία, όπου βασιλεύει ο πόθος και οι ανεξάντλητες μεταμορφωτικές του δυνάμεις.

Τη μετάφραση υπογράφει ο Νίκος Χατζόπουλος και τη διασκευή ο Έκτορας Λυγίζος. Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Γιάννης Βάρσος, Μάριος Παναγιώτου, Νάνσυ Σιδέρη, Ιάσονας Στασινός, Χριστιάνα Τόκα και η μουσικός Νεφέλη Σταματογιαννοπούλου.
 
Εισιτήρια: 12 ευρώ (γενική είσοδος), 8 ευρώ (μειωμένο).

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα snfcc.org/Twelfth Night καθώς και στις σελίδες στα social media @SNFCC.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις