ΕΥΖην

Saint Laurent Men AW23, στο ανακαινισμένο από τον Tandao Ando "Bourse de Commerce" (fashion show)


Το 2017, ο François Pinault, ιδρυτής του ομίλου Kering, στον οποίο ανήκει το Bourse de Commerce, παρήγγειλε στον Ιάπωνα αρχιτέκτονα Tandao Ando να το ανακαινίσει για να εκθέσει την περίπου 5.000 έργων τέχνης συλλογή του.

Προσφάτως, ο οίκος μόδας Saint Laurent - που ανήκει στον όμιλο Kering - παρουσίασε εκεί την πρώτη ανδρική κολεξιόν του στο Παρίσι υπό τον τωρινό διευθυντή δημιουργικού Anthony Vaccarello

Στη ροτόντα, μια συνεχόμενη ροή καθισμάτων υπό τη μορφή ενός αρθρωτού με μαύρο δέρμα De Sede DS-600 σοφά, φιδογύριζε γύρω από την εσωτερική περίμετρο του πλάτους 29 μέτρων και ύψους εννέα μέτρων κυλινδρικού χώρου με τοίχους από σκυρόδεμα που έχει δημιουργήσει ο Ando.

Ένας σε απόχρωση πέτρας τάπητας κάλυπτε το δάπεδο όπου έγινε το ντεφιλέ. Αμυδρός ο φωτισμός από προβολείς τοποθετημένους στον τοίχο πίσω από τη μοναδική σειρά καθισμάτων, ενώ ένα πιάνο με ουρά ήταν στο κέντρο, κάτω από τη νωπογραφία του 19ου αιώνα που κοσμεί τη με υάλινο οφθαλμό οροφή της ροτόντας.

«Η τέχνη και ο Saint Laurent είναι από την αρχή συνεργοί και αυτό κάνει τη ρηξικέλευθη δομή-μέσα-σε-δομή του Ιάπωνα αρχιτέκτονα Tandao Ando να είναι φυσικό σκηνικό για την περιεκτική και ευχάριστη παρουσίαση της αποψινής βραδιάς» (https://www.youtube.com/watch?v=Q0sgQy_u-AU) ανέφερε, στις σημειώσεις του show, ο οίκος.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα