Πολιτική

Σε «αναμμένα κάρβουνα» το Μαξίμου για Σαμαρά – Τι θα πει για ομόφυλα ζευγάρια και κυβέρνηση


Η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά αναμένεται να «κλέψει την παράσταση» στη σημερινή συζήτηση στη Βουλή για το νομοσχέδιο των ομόφυλων ζευγαριών.

Το Μαξίμου θα έχει στραμμένα τα βλέμματά του στον πρώην πρωθυπουργό, ο οποίος είναι κάθετα αντίθετος στο εν λόγω νομοσχέδιο και με τη στάση του «παρακινήσει» κι άλλους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να αποστασιοποιηθούν από την κομματική γραμμή, ακόμη και αυτή της αποχής που προσέφερε ο πρωθυπουργός ως εναλλακτική λύση.

Θεωρείται βέβαιο ότι ο Αντώνης Σαμαράς (ομιλεί στις 18:00) θα είναι ιδιαίτερα επικριτικός για το νομοσχέδιο και τη συγκεκριμένη κυβερνητική επιλογή. Αυτό που μένει να φανεί αν η κριτική του προς την κυβέρνηση και προσωπικά προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα επεκταθεί και σε άλλους νευραλγικούς τομείς, όπως αυτούς της Αμυνας και των ελληνοτουρκικών, όπου ο Αντώνης Σαμαράς έχει πάρει σαφείς αποστάσεις από το Μαξίμου. 

Η ένταση και η έκταση της κριτικής που θα ασκήσει ο Αντώνης Σαμαράς έχουν σημαίνουσα σημασία τη δεδομένη στιγμή για το Μαξίμου, το οποίο εκτιμά ότι ο τοποθετήσεις του πρώην πρωθυπουργού μπορούν να επηρεάσουν τους αναποφάσιστους βουλευτές της ΝΔ, ενόψει της ψηφοφορίας του ν/σ για τα ομόφυλα ζευγάρια. Ενδεχόμενες πρόσθετες απώλειες και καταγραφή μεγαλύτερου αριθμού διαφωνούντων, θα πλήξει ασφαλώς το κυβερνητικό προφίλ και να ενδυναμώσει τους τριγμούς που ούτως ή άλλως προκάλεσε το νομοσχέδιο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι προς το «όχι» στο ν/σ, πέραν του κ.Σαμαρά προσανατολίζονται να πουν οι: Μίλτος Χρυσομάλλης (Μεσσηνίας), Άννα Καραμανλή (Νότιος Τομέας Β' Αθηνών), Κώστας Καραγκούνης, Μάριος Σαλμάς (Αιτωλοακαρνανίας), Ανδρέας Κατσανιώτης (Αχαϊας), Βασίλης Γιόγιακας (Θεσπρωτίας), Κώστας Γκιουλέκας (Α' Θεσσαλονίκης), Θεόδωρος Καράογλου (Β' Θεσσαλονίκης), Γιάννης Πασχαλίδης (Καβάλας), Στέφανος Γκίκας (Κέρκυρας), Θανάσης Δαβάκης (Λακωνίας), Φώντας Μπαραλιάκος (Πιερίας), Μάξιμος Χαρακόπουλος (Λάρισας), Μπάμπης Αθανασίου (Λέσβου), Γιώργος Καρασμάνης (Πέλλας), Φωτεινή Αραμπατζή, Θεόφιλος Λεονταρίδης (Σερρών) και Ευριπίδης Στυλιανίδης (Ροδόπης). 
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα