Διεθνή

Σε επιφυλακή οι ιταλικές αρχές: Φοβούνται κινήσεις από περιβαλλοντικές οργανώσεις και υποστηρικτές της Παλαιστίνης


Αυξημένα είναι τα μέτρα ασφαλείας και στην Ιταλία, με στόχο την πρόληψη τρομοκρατικών επιθέσεων, όπως ορίζει ειδική εγκύκλιος του υπουργείου εσωτερικών της Ρώμης, η οποία εστάλη στους νομάρχες της χώρας.

Οι σχετικές οδηγίες αφορούν την ενίσχυση των μέτρων φύλαξης και των δραστηριοτήτων πρόληψης κάθε είδους επίθεσης-με πτήσεις ελικοπτέρων πάνω από κεντρικά σημεία των ιταλικών πόλεων- δεδομένων των εξελίξεων στην Μέση Ανατολή. Παράλληλα, θεωρείται πιθανό να υπάρξουν νέες, θεαματικές κινητοποιήσεις περιβαλλοντικών οργανώσεων.

Οι περισσότερες προσπάθειες θα καταβληθούν ανήμερα την πρωτοχρονιά και την παραμονή, όταν οι δρόμοι και οι πλατείες των ιταλικών πόλεων γεμίζουν ντόπιους και τουρίστες, λόγω και των παραδοσιακών, πλέον, υπαίθριων συναυλιών της 31ης Δεκεμβρίου. Τις ώρες αυτές πραγματοποιούνται «ειδικοί έλεγχοι» της τροχαίας, της αστυνομίας και των καραμπινιέρων από τη βορειότερη περιφέρεια της χώρας, το Άλτο Άντιτζε, μέχρι την Σικελία.

Ευχές από την Μελόνι

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά της ευχήθηκε στους Ιταλούς τα Χριστούγεννα αυτά να χαρακτηριστούν «από γαλήνη και περηφάνια».

Πιο αναλυτικά, η Μελόνι υπογράμμισε: «η κυβέρνηση διαδραματίζει τον ρόλο που της αναλογεί για να βοηθήσει την Ιταλία, στην δύσκολη κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε. Μετρά, όμως, ο ενθουσιασμός του καθ΄ενός και εύχομαι, λοιπόν, να περάσουμε ενθουσιώδη και γαλήνια Χριστούγεννα».

Η επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης, τέλος, ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους πολίτες που τις ημέρες αυτές των γιορτών θα συνεχίσουν να εργάζονται, ειδικά στις αστυνομικές δυνάμεις, στα νοσοκομεία, όπως και τα μέλη των στρατιωτικών δυνάμεων που μετέχουν σε ειρηνευτικές αποστολές στο εξωτερικό».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα