Αγορές

Σε ιστορικό υψηλό το αλουμίνιο – Μεγάλη άνοδος για το νικέλιο


Σε ιστορικά υψηλά επίπεδα εκτοξεύθηκε σήμερα το αλουμίνιο, μετά την απαγόρευση των νέων εμπορικών συναλλαγών μετάλλων ρωσικής προέλευσης που επέβαλαν οι αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου. Η νέα κρίση στη Μέση Ανατολή και ο εν εξελίξει εμπορικός πόλεμος Δύσης-Ρωσίας ωθεί σε άνοδο και τις τιμές άλλων μετάλλων, όπως το νικέλιο και ο χαλκός.

Σ’ ό,τι αφορά στο αλουμίνιο, σημειώνει άλμα έως και 9,4%, πάνω από τα 2.700 δολάρια ο τόνος, στην μεγαλύτερη άνοδό του από τότε που ξεκίνησε η τρέχουσα μορφή του συμβολαίου το 1987. Το νικέλιο ενισχύεται έως και 8,8%, κάτι που αναδεικνύει την ανησυχία των επενδυτών για επικείμενη αναταραχή στην αλυσίδα εφοδιασμού.

Οι νέοι περιορισμοί αποτρέπουν οποιαδήποτε εμπορία αλουμινίου, νικελίου και χαλκού από τη Μόσχα, μετά το Σάββατο, έχοντας ως στόχο να πλήξουν την πολεμική βιομηχανία της Ρωσίας. 

«Πιστεύουμε ότι ο καθαρός αντίκτυπος είναι θετικός για τις σταθερές τιμές πρωτογενούς αλουμινίου, χαλκού και νικελίου που διαπραγματεύονται στο LME» «Πιστεύουμε ότι τα μέτρα αποσκοπούν (και θα) οδηγήσουν σε βαθύτερες επιπτώσεις στη νέα ρωσική παραγωγή μετάλλων σε σύγκριση με τις παγκόσμιες τιμές, περιορίζοντας τις επιλογές για την πώληση» υπογράμμισε μια ομάδα αναλυτών μετάλλων στη Citigroup, με επικεφαλής τον Τομ Μαλκουίν.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα