ΕΥΖην

Σε παλιά αγροικία θα στεγάσει η Cate Blanchett τη συλλογή της έργων τέχνης


Εκτός από ηθοποιός η Cate Blanchett είναι και συλλέκτρια έργων σύγχρονης τέχνης. Η εντυπωσιακή συλλογή της προορίζεται να στεγαστεί σε παλιά αγροικία στο κτήμα της στο East Sussex και ίσως πρέπει να «συγκατοικήσει» με μια αποικία νυχτερίδων.

Τα σχέδια που υπέβαλε πέρυσι η Αμερικανή ηθοποιός προέβλεπαν την ισοπέδωση της υπό κατάρρευση αγροικίας, αλλά οι ελεγκτές διαπίστωσαν ότι νυχτερίδες είχαν κουρνιάσει στη σοφίτα! Και επειδή θεωρούνται προστατευόμενο είδος, της απαγορεύθηκε η κατεδάφιση των κτισμάτων χωρίς ειδική άδεια από τη Natural England.

Πριν λίγο καιρό το τοπικό επαρχιακό συμβούλιο ενέκρινε το εγχείρημα υπό την προϋπόθεση ότι η Cate Blanchett θα υποβάλλει μια «στρατηγική άμβλυνσης του προβλήματος που θα δημιουργηθεί στις νυχτερίδες».

Κατά συνέπεια, το νέο κτίσμα θα έχει πιθανότατα ένα ειδικό «loft νυχτερίδων» ενσωματωμένο στον σχεδιασμό του από το λονδρέζικο αρχιτεκτονικό γραφείο Adam Richards Architects, που έχει αναλάβει το όλο εγχείρημα.

Πέραν της αίθουσας που θα φιλοξενήσει τη συλλογή έργων τέχνης, τα αρχιτεκτονικά σχέδια που περιήλθαν σε γνώση της Daily Mail, δείχνουν γραφείο σε κήπο, δωμάτιο περισυλλογής και διαλογισμού και χώρο για πρόβες.

Το κτήμα με το βικτωριανού ρυθμού Highwell House – κατοικία διασημοτήτων από την ανέγερση του το 1890 έως σήμερα και μεταξύ αυτών του Σερ Άρθουρ Κόναν Ντόιλ και του ηθοποιού Τομ Μπέικερ – αποκτήθηκε από την Cate Blanchett και τον σύζυγό της, τον Αυστραλό θεατρικό συγγραφέα Άντριου Άπτον το 2016 αντί 5,1 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με εκτιμήσεις.

Η Blanchett συλλέγει έργα τέχνης εδώ και πολλά χρόνια και, σύμφωνα με το Tatler, πιστεύεται ότι στη συλλογή της περιλαμβάνονται έργα των Guan Wei, Paula Rego, Howard Hodgkin, Rosalie Gascoigne, Bill Hammond, Bill Robinson, Polly Borland, Zhang Huan και Tim Maguire.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης