Media

Σενάρια ΝΔ για απόπειρα ρωσικής διείσδυσης στα media- Εμπλέκει ΣΥΡΙΖΑ, Βαξεβάνη


Νέο μέγα θέμα δημιουργείται στις ελληνορωσικές σχέσεις, καθώς η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι υπάρχουν στοιχεία για προσπάθεια ρωσικής διείσδυσης στα ελληνικά media, με δημιουργία τηλεοπτικού καναλιού. Η ΝΔ "ξεθάβει" παλιές ιστορίες με ΣΥΡΙΖΑ, όταν έγιναν οι διαγωνισμοί για τις τηλεοπτικές άδειες, εμπλέκοντας υπουργούς της τότε κυβέρνησης και τον δημοσιογράφο εκδότη Κώστα Βαξεβάνη με ρωσικό χρήμα και... ολιγάρχες.

Ρωσικό χρήμα κινήθηκε μέσω διαφόρων εταιρειών για τη δημιουργία τηλεοπτικού σταθμού στην Ελλάδα, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, αποκαλύπτοντας ότι η υπόθεση αυτή συνδέεται με τη δίωξη που ασκήθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ κατά του Ρώσου ολιγάρχη Κονσταντίν Μαλοφέγιεφ.

Ο κ. Οικονόμου είπε ότι η υπόθεση παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον και θα προκύψουν περισσότερα στοιχεία από την έρευνα που διενεργούν οι ελληνικές και οι αμερικανικές αρχές.

Οπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ποσό 10 εκατ. δολαρίων κινήθηκε μέσω διαφόρων εταιρειών για να παρακαμφθούν οι κυρώσεις κυρώσεων. Επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί για να στηθεί στην Ελλάδα τηλεοπτικός σταθμός, που προφανώς θα εξυπηρετούσε τα συμφέροντα αυτών που θα τον χρηματοδοτούσαν.

"Εμπλέκονται γνωστά πρόσωπα, τα οποία είχαν ανάμειξη ως ιδιοκτήτες και ως γενικοί διευθυντές", τόνισε ο κ. Οικονόμου, αποφεύγοντας να δώσει ονόματα ή περισσότερα στοιχεία. "Περιμένουμε τα αποτελέσματα της έρευνας για να δοθούν απαντήσεις οι οποίες θα δώσουν εξηγήσεις σε μία σειρά από αλληλένδετα μεταξύ τους ζητήματα και φαινόμενα. Θα το παρακολουθούμε στενά", είπε.

Καταγγελίες ΝΔ για Ρώσους-Βαξεβάνη -ΣΥΡΙΖΑ

 Περισσότερα στοιχεία - και ονόματα - γι αυτή την υπόθεση έδωσε σε ανακοίνωση της η ΝΔ. Το πλήρες κείμενο:

«Η Δικαιοσύνη των ΗΠΑ προχώρησε σε δίωξη του Ρώσου επιχειρηματία Konstantin Malofeyev, μεταξύ άλλων, για την παροχή χρηματοδότησης με 10 εκ. ευρώ μέσω εταιρειών, προκειμένου να δημιουργηθεί κανάλι ρωσικής προπαγάνδας στην Ελλάδα», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

Οπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, «επικεφαλής στον ενημερωτικό τομέα είχε αναλάβει ο κ. Βαξεβάνης. Στην παρουσίαση του συγκεκριμένου τηλεοπτικού σταθμού έδωσαν μεταξύ άλλων το “παρών” ο Πάνος Καμμένος, ο Χρήστος Σπίρτζης, η Έλενα Κουντουρά ως μέλη της τότε Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο ΓΓ Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος και ο γνωστός και μη εξαιρετέος Χρήστος Καλογρίτσας.

Ο κ. Βαξεβάνης και ο ΣΥΡΙΖΑ που έχει αναλάβει την υπεράσπισή του, οφείλουν απαντήσεις για το τρίγωνο ΣΥΡΙΖΑ-διαπλοκής-ΜΜΕ που φωτίζεται εκ νέου από τις συγκεκριμένες εξελίξεις και με αφορμή τις έρευνες για τις προσπάθειες ρωσικής διείσδυσης σε διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Κι όλα αυτά συνέβαιναν την ίδια περίοδο που Καλογρίτσας και Παππάς προσπαθούσαν να στήσουν το “ΣΥΡΙΖΑ channel” και όταν η προσπάθειά τους καταρρέει, δημιουργούν την εφημερίδα “Documento” με διευθυντή τον Κώστα Βαξεβάνη.

Αυτά είναι ορισμένοι μόνο σταθμοί της απόπειρας του ΣΥΡΙΖΑ να δημιουργήσει δίκτυο διαπλοκής επί ημερών του, ενώ την ίδια εποχή Ρώσοι ολιγάρχες επεκτείνουν το δίκτυό τους, προφανώς όχι επειδή ενδιαφέρονταν για την αντικειμενική ενημέρωση. Ευτυχώς για την Ελλάδα, οι προσπάθειες του ΣΥΡΙΖΑ και των φίλων του απέτυχαν. “Συμπτώσεις” θα πει κάποιος. Από την άλλη, οι Ρώσοι ολιγάρχες αποδεικνύεται ότι πουθενά στον κόσμο δεν άφηναν τόσα γεγονότα στην τύχη», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις