Οικονομία

Γρ. Προϋπολογισμού της Βουλής: Σημαντικές αβεβαιότητες λόγω πανδημίας και ακρίβειας


Αβεβαιότητες λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, οι οποίες είναι δυνατόν να ανατρέψουν τα δημοσιονομικά μεγέθη βλέπει το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής για στον Κρατικό Προϋπολογισμό. Οι αβεβαιότητες αυτές προκαλούνται από τις έντονες πληθωριστικές πιέσεις και την κούρσα στις τιμές ενέργειας, που δύναται να εκτροχιάσουν τον προϋπολογισμό για το 2022.

«Η υλοποίηση των προβλεπόμενων δημοσιονομικών μεγεθών εμπεριέχει σημαντικές αβεβαιότητες που προέρχονται από την ανησυχητική εξέλιξη της πανδημίας (με τη χώρα μας να παραμένει στις χειρότερες ευρωπαϊκές θέσεις όσον αναφορά τις υγειονομικές επιπτώσεις και την πορεία των εμβολιασμών), τις ενδεχόμενες μόνιμες απώλειες της ύφεσης που προκάλεσε η πανδημία, το βαθμό ικανότητας των φορολογούμενων να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και, τέλος, την πιθανότητα μεταστροφής της νομισματικής πολιτικής εξαιτίας των πληθωριστικών πιέσεων».

Τα παραπάνω σημειώνει στην "Γνώμη για την Εισηγητική Έκθεση του Κρατικού Προϋπολογισμού 2022", το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης