Αγορές

Σημαντική κέρδη στις ασιατικές αγορές


Σημαντικά κέρδη καταγράφουν ασιατικές αγορές με τους επενδυτές να ακολουθούν την άνοδο της wall street και τις διαβεβαιώσεις της Fed.

Ο δείκτης Nikkei του Τόκιο σημείωνε άνοδο 2,38% στις 28.108 μονάδες, όπως και ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,8%.

Στην ηπειρωτική Κίνα, κέρδη 1,57% καταγράφει ο δείκτης Shanghai Composite στις 3.483 μονάδες, 2,2% o CSI στις 5.102 μονάδες και 2,1% για το Shenzen στις 14.209 μονάδες.

Άνοδο 1,08% για τον Kospi στη Σεούλ στις 3.155 μονάδες και 1,09% ο Hang Seng στον Χονγκ Κονγκ στις 28.021 μονάδες, ενώ ο δείκτης ASX στην Αυστραλία ενισχύεται κατά 0,45% στις 7.014 μονάδες..

Οι ιαπωνικές μετοχές ηγούνται της ανάκαμψης στις ασιατικές αγορές, παίρνοντας «σήμα» από τους επενδυτές της Wall Street που «άρπαξαν» μετοχές τις οποίες θεωρούν πως θα επωφεληθούν περισσότερο από μια ανάκαμψη της οικονομίας.

Η Fed ήταν καθησυχαστική για τον πληθωρισμό, επαναλαμβάνοντας πως οι πιέσεις στις τιμές από το άνοιγμα της οικονομίας θα αποδειχθούν «μεταβατικές», και ανακοινώθηκε μέσω δηλώσεων ότι τα επιτόκια δεν θα αυξηθούν μέχρις ότου οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής είτε δουν τον πληθωρισμό να κινείται υψηλότερα του στόχου για μεγάλο χρονικό διάστημα, ή εάν ο πληθωρισμός είναι υπερβολικά υψηλός.

Διαβάστε επίσης