Πολιτική

Σκάνδαλο υποκλοπών: Ανοίγει τα χαρτιά του ο Μητσοτάκης – Τι θα ανακοινώσει


Ο πρωθυπουργός θα ανοίξει σήμερα τα χαρτιά του και θα τοποθετηθεί δημοσίως για την πολύκροτη υπόθεση των παρακολουθήσεων-υποκλοπών πολιτικών και δημοσιογράφων, που έχει προκαλέσει πολιτική «θύελλα, καθώς και τις παραιτήσεις-αποπομπές του Γρηγόρη Δημητριάδη (γ.γ πρωθυπουργικού γραφείου) και του Παναγιώτη Κοντολέων (διοικητή της ΕΥΠ). 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναινέσει στο αίτημα της αντιπολίτευσης για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που θα διερευνήσει ποια πολιτικά πρόσωπα  παρακολουθούσε η ΕΥΠ. Είναι πιθανόν, όμως, ο πρωθυπουργός να διαφοροποιήσει την δική του πρόταση από αυτή των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ανακοινώνοντας Εξεταστική Επιτροπή από το 2015 έως και σήμερα, βάζοντας δηλαδή στο κάδρο και την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα ο κ.Μητσοτάκης θα επιχειρήσει μέσω της δημόσιας τοποθέτησής του, να πείσει πως δεν γνώριζε ούτε είχε την παραμικρή συμμετοχή στα όσα έπραξε ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ, κυρίως στην περίπτωση υποκλοπής των συνομιλιών του επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ  Νίκου Ανδρουλάκη. Ιδιαίτερα στην περίπτωση του τελευταίου, ο πρωθυπουργός αναμένεται να είναι απολογητικός, εκφράζοντας είτε άμεσα είτε μέσω των… συμφραζομένων, τη συγνώμη του.

Ανδρουλάκης: Γιατί ήμουν υπό παρακολούθηση; - Χυδαίες διαρροές της κυβέρνησης στον δημόσιο διάλογο

"Τρεις μέρες μετά την αποκάλυψη ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε το κινητό μου τηλέφωνο, την ίδια περίοδο μάλιστα που έγινε απόπειρα παγίδευσης του και με το λογισμικό Predator, που έχει τη δυνατότητα να σε βιντεοσκοπεί 24 ώρες το 24ωρο, η κυβέρνηση κατακλύζει με χυδαίες διαρροές τον δημόσιο διάλογο", υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, σε δήλωση του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, προσθέτοντας πως "κυκλοφορούν σενάρια εκτός πραγματικότητας εμπλέκοντας τρίτες χώρες ότι τάχα αυτές ζήτησαν την παρακολούθησή μου διασύροντας τη χώρα διεθνώς. Οι Πρέσβεις της Ουκρανίας και της Αρμενίας τους διέψευσαν δημόσια".  

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αναφέρει: "Παράλληλα, στελέχη της Νέας Δημοκρατίας σε αγαστή συνεργασία με ακροδεξιά σταγονίδια διαδίδουν συκοφαντίες αποδεικνύοντας τον πολιτικό εκτσογλανισμό τους".

Εν συνεχεία, ο κ. Ανδρουλάκης διερωτάται: "Έφτασε στο σημείο ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ να αξιολογεί δημοσίως τις συνακροάσεις της ΕΥΠ σε βάρος μου. Άραγε γνωρίζει το περιεχόμενο των παρακολουθήσεων;". "Η χώρα μας και οι θεσμοί της δεν αξίζουν αυτή την κατάντια για την οποία αποκλειστικά υπεύθυνος είναι ο κ. Μητσοτάκης. Θα επαναλάβω λοιπόν το αίτημα να έρθουν όλα στο φως με διαφάνεια και σεβασμό στους κανόνες της Δημοκρατίας", επισημαίνει ο ίδιος.
Παράλληλα, θέτει τα ακόλουθα ερωτήματα στον πρωθυπουργό, ζητώντας απαντήσεις: "Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος με δική του απόφαση πέρασε η ΕΥΠ στην άμεση και αποκλειστική δικαιοδοσία του, ο οποίος άλλαξε το θεσμικό πλαίσιο ώστε ο εκλεκτός του κ. Κοντολέων να διοριστεί, οφείλει να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις:

- Για ποιο λόγο ήμουν υπό παρακολούθηση; 
- Ποιοι κατέχουν και για λογαριασμό ποιων χρησιμοποιούν το κατασκοπευτικό «υπερόπλο» Predator στην Ελλάδα σε βάρος πολιτικών και δημοσιογράφων για να συλλέξουν υλικό εκβιασμού προσώπων;".


 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα