Πολιτική

Σκάνδαλο υποκλοπών: "Γέφυρες" ΕΥΠ με κύκλωμα Predator


Επανέρχεται στο προσκήνιο και παίρνει διαστάσεις η πολύκροτη υπόθεση  των υποκλοπών, καθώς έρχονται στο φως νέα στοιχεία που δείχνουν ότι στη λίστα των παρακολουθούμενων βρίσκονταν ανώτατοι εισαγγελικοί λειτουργοί και ότι υπήρχε "υπόγεια" συνεργασία στελεχών της ΚΥΠ με άλλα κυκλώματα υποκλοπών-παρακολουθήσεων.

Το θέμα  γίνεται πάλι αντικείμενο πολιτικών αντιπαραθέσεων και προβάλλεται πλέον και από φιλικά προς την κυβέρνηση μέσα ενημέρωσης, τα οποία τηρούν επικριτική στάση.

Οπως αποκαλύπτεται, υπό παρακολούθηση βρίσκονταν ο τότε οικονομικός εισαγγελέας - και νυν αντεισαγγελέαε του Αρείου Πάγου - Χρήστος Μπαρδάκης και η εισαγγελέας της ΕΥΠ Βασιλική Βλάχου, η οποία προσυπέγραφε τις εντολές για τις "νόμιμες" παρακολουθήσεις.

Ο "μίτος της Αριάδνης" στην υπόθεση οδηγεί στο συμπέρασμα ότι τα κυκλώματα των υποκλοπών ήθελαν να ενημερώνονται για τις έρευνες του εισαγγελικού λειτουργού που έχει ασχοληθεί με την υπόθεση Novartis και για τις κινήσεις ατόμων που έχουν συσχετιστεί με το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Τα τηλέφωνα του νυν αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και της εισαγγελέως της ΕΥΠ επιμολύνθηκαν με το παράνομο λογισμικό με την αποστολή παραπλανητικών SMS, που περιείχαν link για υποτιθέμενο εμβολιασμό

Η εν εξελίξει έρευνα επιχειρεί να βρεί απαντήσεις στο ερώτημα πώς οι αποστολείς του ψευδούς SMS γνώριζαν ότι ο στόχος τους είχε ήδη υποβάλει αίτημα για εμβολιασμό έναντι της Covid-19 την ίδια ημέρα που επιχείρησαν την παραβίαση του κινητού του; Επιπλέον, πώς ήξεραν σε ποιο εμβολιαστικό κέντρο είχε κλείσει ραντεβού, γνωρίζοντας, μάλιστα, και την ακριβή ημέρα και ώρα του εμβολιασμού;
 Κατά τους ελέγχους της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων στους αρμόδιους φορείς που ήταν υπεύθυνοι για την αποστολή των επίσημων εμβολιαστικών SMS, διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρξε καμιά διαρροή. Παράλληλα διαπιστώθηκε ότι υπήρχε προγενέστερη παρακολούθηση των κινητών των στόχων των υποκλοπών από το νόμιμο σύστημα της ΕΥΠ.

Ετσι, συνάγεται το συμπέρασμα ότι είχε στηθεί γέφυρα αλληλοενημέρωσης και ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ πρακτόρων της ΕΥΠ και χειριστών του Predator

Σε άλλο πεδίο κινείται η έρευνα σχετικά με την παγίδευση τηλεφώνων πολιτικών προσώπων μέσω SMS που φαινόταν ότι στάλθηκε από το κινητό του Γρηγόρη Δημητριάδη, ανεψιού του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και τότε  Γενικού Γραμματέα στην προεδρία της κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα