ΕΥΖην

Σκηνικά, κοστούμια, αντικείμενα και έργα τέχνης από το "Asteroid City" σε έκθεση στο Λονδίνο


Έκθεση των σκηνικών, σκηνικών αντικειμένων, μοντέλων, κοστουμιών και έργων τέχνης που χρησιμοποιήθηκαν στην τελευταία ταινία "Asteroid City" του Wes Anderson φιλοξενείται στο 180 Studios.

Η έκθεση στο 180 The Strand στο Λονδίνο σχεδιάστηκε για να επιτρέψει στους επισκέπτες να εμβυθιστούν στον μυθοπλαστικό κόσμο της ταινίας, μια πόλης στην αμερικανική έρημο της δεκαετίας του 1950, διάσημης λόγω του κρατήρα από μετεωρίτη και του αστεροσκοπείου εκεί.

Στόχος ήταν να δώσει στους επισκέπτες εικόνα «του Americana κόσμου των Fifties στον οποίο είναι τοποθετημένη η ταινία» είπε, ο βοηθός παραγωγός στην «Asteroid City», Ben Alder.

Ο τίτλος της ταινίας είναι κατά μία έννοια ευφημισμός: η Asteroid City έχει πληθυσμό 87 κατοίκων και πήρε το όνομά της λόγω του ότι ένας μετεωρίτης κατέπεσε εκεί το 3007 π.Χ. Είναι τέλειο αντίγραφο μιας πόλης της ερήμου στις νοτιοδυτικές ΗΠΑ - με βενζινάδικο με μία αντλία και ένα ζεστό μικρό καφέ-εστιατόριο.

Τη δημιούργησαν - και τα γυρίσματα έγιναν κάτω από τον ήλιο - στην πόλη Chinchón, μια ώρα απόσταση από τη Μαδρίτη προς νότο (https://www.instagram.com/asteroidcity/).

«Τα πάντα που βλέπετε στην ταινία χτίστηκαν στις τρεις διαστάσεις και διατάχθηκαν με τρόπο που έδινε στους ηθοποιούς και το συνεργείο την αίσθηση ότι ζούσαν σε αυτή την αληθινή πόλη. Η έκθεση είναι σπουδαίος τρόπος να δει ο κόσμος πόση δουλειά έβαλαν σε όλα τα στοιχεία της ταινίας, όπως τα κοστούμια» είπε, μιλώντας στο Dezeen, ο Alder.

Τα εκθέματα είναι απλωμένα και στους τρεις κύριους εκθεσιακούς χώρους, με audio clips και αποσπάσματα της ταινίας να προβάλλονται στους τοίχους αναφερόμενα σε σκηνές που σχετίζονται με τα εκθέματα δίπλα (https://www.instagram.com/p/Ct1pnOXIOP1/).

«Όχι μόνον μπορούν να δουν από πολύ κοντά οι θεατές όλα τα σκηνικά αντικείμενα αλλά μπορούν να μπουν μέσα σε κάποια από τα σκηνικά· μπορούν να κάτσουν μέσα στο βαγόνι του τρένου, να αναπαραστήσουν τη σκηνή με τη Scarlett (Johansson) στο παράθυρο ή, να μπουν στον τηλεφωνικό θάλαμο» πρόσθεσε ο Ben Alder.

Η έκθεση καταλήγει σε μια αναδημιουργία του μικρού καφέ-εστιατορίου που υπάρχει στην ταινία και όπου οι επισκέπτες μπορούν να παραγγείλουν να φάνε και να πιουν. (https://www.instagram.com/p/Ct6rWBLMnvR/).

Η "Asteroid City Exhibition" ολοκληρώνεται στις 8 Ιουλίου.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα