Χρηστικά

«Σπάνε τα κοντέρ» οι αγορές με πλαστικό χρήμα το 2022


Οι συναλλαγές με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες «σπάνε» κάθε προηγούμενο ρεκόρ το 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το οικονομικό επιτελείο. 

Το κοντέρ για τις πληρωμές με πλαστικό χρήμα είναι πιθανόν να φτάσει τα 60 δισ.ευρώ τη φετινή χρονιά, γεγονός που αναμφίβολα ευνοεί και τα κρατικά ταμεία, χτυπώντας παράλληλα στη «ρίζα» του τη φοροδιαφυγή.

Από τις αρχές του έτους κάθε μήνα (σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους) οι συναλλαγές με πλαστικό χρήμα εμφανίζουν αύξηση κατά 17,6% τον Ιανουάριο, 30% τον Φεβρουάριο, 39% τον Μάρτιο, 32% τον Απρίλιο, 36,5% τον Μάιο και36% τον Ιούνιο. Σύμφωνα με τους ιθύνοντες του υπουργείου Οικονομικών η αξία των ηλεκτρονικών συναλλαγών είναι πιθανόν ξεπεράσει ακόμα και τα 60 δισ. ευρώ όταν το 2018 ήταν μόλις 37 δισ. ευρώ.

Υποχρεωτική σύνδεση ταμειακών μηχανών και POS εντός εξαμήνου

Εντός του επόμενου εξαμήνου, βάσει της απόφασης της ΑΑΔΕ, καθίσταται υποχρεωτική  η σύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα μηχανήματα υποδοχής καρτών πληρωμής, τα POS. Με τη σύζευξη ταμειακών μηχανών και POS, διασφαλίζεται ότι μια πληρωμή που γίνεται μέσω POS, θα καταγράφεται στη μνήμη της ταμειακής μηχανής, αλλά και ταυτόχρονα θα πιστώνεται συγκεκριμένος λογαριασμός του επιχειρηματία, ο οποίος θα είναι από πριν δηλωμένος στην εφορία.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα