Χρηστικά

Στα €1,68 θα φτάσει το πετρέλαιο θέρμανσης – Δεύτερες σκέψεις για επιδότηση στην αντλία


Εκτόξευση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης βλέπουν οι παράγοντες της αγοράς καυσίμων

Οι διεθνείς τιμές πετρελαίου έχουν πάρει για τα καλά την ανιούσα το τελευταίο διάστημα, προσεγγίζοντας τα 100 δολάρια το βαρέλι, εξέλιξη που επηρεάζει την ελληνική αγορά και μετακυλύεταιστους εγχώριους καταναλωτές. Η συνθήκη, μάλιστα, γίνεται πιο δυσχερής για τους τελευταίους από την κυβερνητική απόφαση για απόσυρση του μέτρου της επιδότησης στην αντλία.

Χωρίς, λοιπόν την αρωγή από τη εν λόγω επιδότηση, οι καταναλωτές αναμένεται θα έρθουν αντιμέτωποι με τιμές-ρέκορ του πετρελαίου θέρμανσης. Οι εκτιμήσεις της προέδρου της Ένωσης Βενζινοπωλών Αττικής Μαρίας Ζάγκα είναι ενδεικτικές για το τι έρχεται… «Η τιμή θα πλησιάσει το 1,68 ευρώ το λίτρο. Πέρσι η τιμή ξεκίνησε στο 1,40 με 1,42 ευρώ ενώ έφτασε μέχρι το 1,20 ευρώ μετά από την επιδότηση που δόθηκε από τα διυλιστήρια. Θα πρέπει να γίνει και φέτος το ίδιο. Να πούμε κάτι, και ας τους στεναχωρήσουμε. Παρουσιάζουν υπερκέρδη. Θα πρέπει να κάνουν κάτι», τόνισε χαρακτηριστικά

Να θυμίσουμε ότι η περυσινή χειμερινή σεζόν άνοιξε με τη τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στα 1,37 – 1,41 ευρώ το λίτρο μετά την κρατική επιδότηση των 25 λεπτών στην αντλία και την έκπτωση των 7,5 λεπτών από τα διυλιστήρια.

Το υπουργείο Οικονομικών παρακολουθεί το ράλι των διεθνών τιμών πετρελαίου και προφανώς ανησυχεί για τον αντίκτυπο που αυτό έχει στην ελληνική αγορά. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, εφόσον η τιμή διάθεσης εκτοξευθεί σε δυσθεώρητα ύψη, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις για 1,68 ευρώ το λίτρο, να υπάρξει κρατική παρέμβαση και επαναφορά του μέτρου επιδότησης στην αντλία.

Τι αλλάζει στο επίδομα θέρμανσης

Η αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων για τις οικογένειες με παιδιά και η κατάργηση της διπλής επιδότησης, αποτελούν τις σημαντικότερες αλλαγές στο φετινό επίδομα θέρμανσης.

Αντιθέτως τα ποσά που θα δοθούν όσο και η διεύρυνση στους δικαιούχους που έγινε από πέρσι, θα παραμείνουν σταθερά.

Σ’ ό,τι αφορά στα εισοδηματικά κριτήρια, με βάση το νέο πλαίσιο, διαμορφώνονται ως εξής:

  • για τον άγαμο στα 16.000 ευρώ
  • για τον έγγαμο στα 23.000 ευρώ
  • για τις οικογένειες με παιδιά αυξάνονται από 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο στα 5.000 ευρώ για κάθε τέκνο. 

Επίσης η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 200.000 ευρώ για τους άγαμους και τα 300.000 ευρώ για τους έγγαμους ή μέρη συμφώνου συμβίωσης και τις μονογονεϊκές οικογένειες.
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα