Τράπεζες

Στα 4 ευρώ κλείνει το placement για την Τράπεζα Πειραιώς


Με νέα ανακοίνωσή του το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας γνωστοποίησε πως η τιμή του placement για το 27% της Τράπεζας Πειραιώς, κλείνει στα 4 ευρώ.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του ΤΧΣ, «αιτήσεις αγοράς Προσφερόμενων Μετοχών κάτω από το ποσό των τεσσάρων (€4,00) Ευρώ ανά Προσφερόμενη Μετοχή πιθανότατα δεν θα ληφθούν υπόψη για την κατανομή των Προσφερόμενων Μετοχών».
Νωρίτερα εντός της ημέρας το ΤΧΣ ανέβασε τον πήχη για το εύρος της τιμής διάθεσης των μετοχών. Συγκεκριμένα η δημόσια προσφορά του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας «στένεψε» στο πάνω άκρο του αρχικούς εύρους (3,7-4 ευρώ ) στα 3,9-4 ευρώ. Τελικά, με βάση την τελευταία ανακοίνωση, κλείνει στα 4 ευρώ.

Πάνω από 10 δισ. οι προσφορές - Στόχος η είσοδος μακροπρόθεσμων επενδυτών

Όπως είχε γράψει νωρίτερα το Sin, οι προσφορές προσεγγίζουν ήδη τα 10 δισ. ευρώ - αντιστοιχούν δηλαδή σε αριθμό μετοχών περίπου 7πλάσιο από το διατιθέμενο 27%  Το ενδιαφέρον εστιάζεται στις αλλαγές που μπορεί να επιφέρει το placement  στη μετοχική σύνθεση της τράπεζας, με την απόκτηση σημαντικών πακέτων από διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οίκους και μεγάλα επενδυτικά χαρτοφυλάκια.

Το Ταμείο θέλει να διασφαλίσει ότι στην Τρ. Πειραιώς θα εισέλθουν μακροπρόθεσμοι επενδυτές, που θα παραμείνουν με διάθεση να την στηρίξουν σε οποιαδήποτε δυσκολία και στην αναπτυξιακή της προσπάθεια. Γι αυτό, κατά την επιλογή του τελικού μείγματος επενδυτών το ΤΧΣ θα δώσει βαρύτητα στην "ποιότητα" τους και εν συνεχεία θα λάβει υπόψη το ύψος των οικονομικών προσφορών τους.
Προτεραιότητα θα δοθεί στην ικανοποίηση αιτημάτων-προσφορών από  διεθνώς  αναγνωρισμένα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, μακροπρόθεσμους επενδυτές, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα κλπ

Η αγορά αναμένει με ενδιαφέρον τον νέο μετοχικό "χάρτη" που θα διαμορφωθεί στην Πειραιώς, όπου μεγαλύτερος μέτοχος θα παραμείνει το επενδυτικό σχήμα του Τζον Πόλσον με 18,6%.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα