Ενέργεια

Στάσσης/ΔΕΗ: Θα προχωρήσει η απολιγνιτοποίηση


Οι εξελίξεις στον ενεργειακό τομέα αναγκάζουν τη ΔΕΗ να αναθεωρήσει τους σχεδιασμούς της και να επιβραδύνει την απολιγνιτοποίηση, η οποία πάντως δεν εγκαταλείπεται. Στον νέο σχεδιασμό θα δώσει έμφαση στην παραγωγή ρεύματος με χρήση υδρογόνου.

Προς το παρόν το επιχειρηματικό πλάνο της εταιρείας δίνει έμφαση στην πράσινη ενέργεια με προτεραιότητα τις ΑΠΕ. Στην επόμενη 5ετία η ΔΕΗ θα διαθέτει μονάδες ΑΠΕ συνολικής ισχύος 5 GW.

Μιλώντας σήμερα στο συνέδριο του Economist, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔEΗ Γιώργος Στάσσης επισήμανε ότι για λόγους ενεργειακής ασφάλειας η απολιγνιτοποίηση θα πάει λίγο πίσω από τα αρχικά σχέδια, αλλά όχι παραπάνω από ένα-ενάμιση χρόνο.

Οπως είπε, το στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης της ΔEΗ στηρίζεται σε τρεις πυλώνες: Ενεργειακή ασφάλεια, σεβασμό στο περιβάλλον, προσφορά φθηνής ενέργειας. Περιλαμβάνει την απανθρακοποίηση, τη στροφή στις ΑΠΕ και τις επενδύσεις σε συστήματα αποθήκευσης.

Αναφερόμενος ειδικότερα στις ΑΠΕ, ο επικεφαλής της ΔEΗ ανέφερε ότι τα 2/3 των νέων έργων θα είναι φωτοβολταϊκά, «γιατί κατασκευάζονται πιο γρήγορα». Ερωτηθείς για το αν υπάρχουν εμπόδια στην υλοποίηση των συγκεκριμένων έργων, ο κ. Στάσσης μίλησε για τα προβλήματα που καταγράφονται στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα, ενώ αυξάνεται η ζήτηση για εξοπλισμό, ο οποίος κατασκευάζεται στην Κίνα.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα