Επιχειρήσεις

Στην ελληνική Blueground επενδύει το κρατικό fund του Αμπου Ντάμπι


Στρατηγική συμμετοχή στην ελληνική εταιρία ενοικίασης ακινήτων Blueground αποκτά το κρατικό fund του Αμπου Ντάμπι, εξαγοράζοντας σημαντικό ποσοστό από τους νυν μετόχους, ενώ παράλληλα θα εισφέρει κεφάλαια για την περαιτέρω ανάπτυξη και επέκταση των εργασιών της σε νέες αγορές.

Η επένδυση γίνεται μέσω της  DisruptAD, που αποτελεί επιχειρηματικό βραχίονα του fund. Εντάσσεται στο πλαίσιο της συμφωνίας Ελλάδας-Αραβικών Εμιράτων για την ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας και την προώθηση επενδύσεων.

Η Blueground είναι μια τεχνολογική πλατφόρμα που παρέχει στους χρήστες πρόσβαση σε επιλογές μεσομακροχρόνιας ενοικίασης. Ιδρύθηκε στην Αθήνα το 2013 και αναπτύχθηκε ταχύτατα. Τώρα λειτουργεί σε 26 πόλεις σε όλη την Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και την Ασία, διαθέτοντας χαρτοφυλάκιο περίπου 8.000 διαμερισμάτων. Μέχρι το τέλος του 2025 στοχεύει να επεκτείνει το δίκτυο διαμερισμάτων της σε 35.000, αναπτύσσοντας δραστηριότητα σε 50 πόλεις.

Ο Amer Al Ameri, Επικεφαλής Επιχειρηματικού Κεφαλαίου και Τεχνολογικών Επενδύσεων στην ADQ, δήλωσε: «Με τις ταχέως αναπτυσσόμενες δραστηριότητές της σε ώριμες αγορές ακινήτων παγκοσμίως, η Blueground έχει ένα πολλά υποσχόμενο ταξίδι μπροστά της, σε συνδυασμό με την ισχυρή ηγετική της ομάδα και το όραμά της για την εταιρεία. Η συνεργασία μας θα μας επιτρέψει να ξεκλειδώσουμε ευκαιρίες ανάπτυξης και να επιτύχουμε ισχυρές και βιώσιμες οικονομικές αποδόσεις».

Ο Άλεξ Χατζηελευθερίου, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Blueground, σχολίασε: «Η επένδυση από την DisruptAD θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε να επεκτείνουμε το χαρτοφυλάκιο των διαμερισμάτων μας σε όλο τον κόσμο. Καθώς η εξ αποστάσεως εργασία έχει δημιουργήσει μεγαλύτερη ευελιξία στο εργατικό δυναμικό, η πλατφόρμα μας είναι μοναδικά τοποθετημένη για να υποστηρίζει επαγγελματίες που αναζητούν να βρουν ένα νέο σπίτι στην πόλη της επιλογής τους».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα