Αγορές

Στην πρέσα το χρηματιστήριο- Απώλειες και διακυμάνσεις


 Χωρίς κατεύθυνση παραμένει η χρηματιστηριακή αγορά, αναζητώντας ισορροπίες σε χαμηλότερα επίπεδα τιμών και θετικούς καταλύτες για να επανέλθει σε ανοδική τροχιά. Κυρίαρχο στοιχείο στο ΧΑ η μεταβλητότητα, καθώς οι προσδοκίες για έναν νέο γύρο ανάκαμψης αντισταθμίζονται από την πίεση που προκαλούν οι κινήσεις κατοχύρωσης βραχυχρόνιων κερδών.

Μία θετική εξέλιξη κι ένα «καλό νέο»,  η σημερινή ανοδική αντίδραση στα  μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και η επιτυχής έκβαση της  νέας ομολογιακής έκδοσης 15ετών χρεογράφων με χαμηλό επιτόκιο, «κάηκαν» μέσα στο γενικότερο κλίμα επιφυλακτικότητας που επικρατεί στο ΧΑ.
Ο χαμηλός τζίρος (45,9 εκατ. ευρώ σήμερα) υποδηλώνει ότι τα μεγάλα χαρτοφυλάκια τηρούν στάση αναμονής, αποφεύγοντας κινήσεις που συνεπάγονται βραχυχρόνιο ρίσκο.
Χρηματιστηριακοί παράγοντες και αναλυτές εκτιμούν ότι η επιφυλακτικότητα είναι δικαιολογημένη και ότι η σημερινή ανοδική αντίδραση στα διεθνή χρηματιστήρια μάλλον δεν θα έχει συνέχεια. Οι κίνδυνοι στην παγκόσμια οικονομία από την εξαπλούμενη επιδημία κοροναϊού δεν έχουν παρέλθει και θα παραμείνουν πηγή ανησυχίας για τις αγορές.

Μετοχές και δείκτες

Οι βασικοί δείκτες του ΧΑ κινήθηκαν σήμερα σε μεγάλο εύρος διακύμανσης, με εναλλαγές κατεύθυνσης και προσήμων. Ξεκίνησαν με καθοδική κατεύθυνση, ανέκαμψαν μετά τις 13:00 καλύπτοντας τις απώλειες και κινήθηκαν πάλι πτωτικά το τελευταίο δίωρο.

O Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,30% στις 933,43 μονάδες, έχοντας κινηθεί  μεταξύ 930,91 μονάδων (-0,57%) και 939,33 (+0,33%).
Ο  FTASE25 της υψηλής κεφαλαιοποίησης υποχώρησε κατά 0,43%, τερματίζοντας στις 2.323,68 μονάδες.

Ο τραπεζικός δείκτης έχασε 0,86%, σημειώνοντας ενδοσυνεδριακό χαμηλό -1,02% και υψηλό +1,07%. Με θετικό πρόσημο η Τρ. Ελλάδος (+1,7%) και η Attica Bank (+1%). Στο κόκκινο Eurobank -2%, Εθνική -0,8%, Πειραιώς -0,4%, Alpha –0,1%.

Στα εμποροβιομηχανικά και λοιπά blue chips ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ +3%,  Σαράντης και Lamda +1$, Coca-Cola +0,8%, ΕΛΠΕ +0,4%.
Με τις μεγαλύτερες απώλειες ΟΠΑΠ -2,5%, ΟΤΕ -1,4%, Ελλάκτωρ, Μυτιληναίος, ΟΛΠ και Jumbo

 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα