Πολιτική

Στις Βρυξέλλες ο Σκρέκας – Παρουσιάζει το ελληνικό σχέδιο για την ενεργειακή ακρίβεια


H ελληνική version αντιμετώπισης της ενεργειακής ακρίβειας, οι παρεμβάσεις και τα μέτρα που έχει σχεδιάσει η ελληνική κυβέρνηση, θα παρουσιαστούν σήμερα από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα στην Κομισιόν. 

Στην προμετωπίδα του μηχανισμού παρέμβασης στις τιμές ρεύματος που έχει επεξεργαστεί η κυβέρνηση, βρίσκεται η επιβολή πλαφόν στη χονδρική ρεύματος.  Ο υπουργός Ενέργειας που συνοδεύεται από την γενική Γραμματέα Αλαξάνδρα Σδούκου θα αναλύσουν το ελληνικό πλάνο στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις που θα έχουν με τους ευρωπαίους αξιωματούχους, με αντικειμενικό στόχο, να λάβουν την έγκριση για εφαρμογή του σχεδίου από  την 1η Ιουλίου.

Ακόμη κι αν η Αθήνα λάβει ένα πρώτο «ναι» στο σχέδιο για επιβολή πλαφον στη χονδρική του ρεύματος, αυτό δεν συυνεπάγεται οριστική του έγκριση.

Αυτή ενδεχομένως να αργήσει και να περάσει από περαιτέρω επεξεργασία από τις Βρυξέλλες, η οποία πάντως στην επικαιροποιημένη εργαλειοθήκη που ανακοίνωσε, συμπεριλαμβάνει επιβολή ανώτατης τιμής ανά τεχνολογία ηλεκτροπαραγωγής.
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα