Αγορές

Στο "κόκκινο" η Wall


Με απώλειες έκλεισε απόψε η συνεδρίαση στη Wall Street, ενώ υπάρχει ανησυχία για τον πληθωρισμό στις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης κατέγραψε πτώση, καθώς οι επενδυτικοί κύκλοι αναμένουν τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Fed, ώστε να φανεί το πλάνο της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ για να φρενάρει την άνοδο των των τιμών. Τα πρακτικά θα δημοσιευτούν τις επόμενες ημέρες.

Τα στοιχεία της προηγούμενης εβδομάδας έδειξαν πως ο πληθωρισμός βρέθηκε σε υψηλό 13 ετών. Αξιωματούχοι της Federal Reserve είναι καθησυχαστικοί για την πορεία των τιμές καταναλωτή, σημειώνοντας πως ανοδικές πιέσεις θα είναι προσωρινές.

Ο μεταποιητικός δείκτης Empire State μειώθηκε στις 24,3 μονάδες τον Μάιο, μετά τις 26,3 μονάδες του του Απριλίου, όπως έκανε γνωστό η New York Fed.

Ένας νέος κολοσσός δημιουργείται στον τομέα των ΜΜΕ και της ψυχαγωγίας, για να αντιμετωπίσει το Netflix κα τις άλλες μεγάλες εταιρίες του streaming: ο αμερικανικός όμιλος τηλεπικοινωνιών AT&T ανακοίνωσε σήμερα τη συγχώνευση της θυγατρικής του, WarnerMedia (CNN, HBO...), με την Discovery, στην οποία ανήκει μεταξύ άλλων το δίκτυο Eurosport. Η AT&T θα λάβει περίπου 43 δισεκ. δολάρια σε μετρητά και χρεώγραφα και οι μέτοχοί της το 71% της οντότητας που θα ιδρυθεί. Εκείνοι της Discovery θα κατέχουν το 29% του νέου ομίλου, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Ο αριθμός των νέων θανάτων εξαιτίας της Covid-19 στις ΗΠΑ μειώθηκε κατά 81%, ενώ παράλληλα ο αριθμός των νέων κρουσμάτων μειώθηκε και στις 50 Πολιτείες, για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας, δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, χαιρετίζοντας μια θεαματική βελτίωση της υγειονομικής κατάστασης τις τελευταίες εβδομάδες στη χώρα. «Σήμερα, για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας, ο αριθμός των κρουσμάτων μειώνεται και στις 50 Πολιτείες, για πρώτη φορά», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ. «Ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας της Covid έχει μειωθεί κατά 81% και βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2020», συμπλήρωσε. «Η μάχη κατά αυτού του ιού δεν έχει τελειώσει (...) αλλά κάθε μέρα το φως στο τέλος του τούνελ είναι πιο φωτεινό», τόνισε, προσθέτοντας ότι το 60% των Αμερικανών ενηλίκων έχει λάβει τώρα τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά της νόσου.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός Dow Jones τερμάτισε στις 34,327.79 μονάδες, με απώλειες 0.16%.

Παράλληλα, ο S&P 500  έφτασε στις 4,163.66 μονάδες, χάνοντας 0.24%.

Κλείνοντας, ο τεχνολογικός Nasdaq βρέθηκε στις 13,379.05 μονάδες, με πτώση 0.38%.