Αγορές

Στο "κόκκινο" η Wall - 700 μονάδες κάτω ο Dow


Με πτώση έκλεισε απόψε η συνεδρίαση στη Wall Street, ενώ επικρατεί φοβία για την διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα της COVID-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης κατέγραψε απώλειες, καθώς η Bank of America αναθεώρησε πτωτικά την πρόβλεψή της για την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας φέτος στο 6,5% από 7%, αλλά διατήρησε την πρόβλεψή της για ανάπτυξη 5,5% το επόμενο έτος. 

Η μετάλλαξη Δέλτα της COVID-19 κυριαρχεί πλέον σε αρκετές χώρες, δημιουργώντας προβληματισμούς για την επιστροφή στην κανονικότητα. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προέτρεψε σήμερα τους Αμερικανούς να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού, με τους ανεμβολίαστους να θεωρείται ότι ευθύνονται για την αύξηση των κρουσμάτων που καταγράφεται στη χώρα. Οι μολύνσεις COVID-19 στις ΗΠΑ βρίσκονται σε αύξηση τις τελευταίες εβδομάδες και αξιωματούχοι επισημαίνουν πως η άνοδος αυτή καταγράφεται σχεδόν αποκλειστικά μεταξύ πολιτών που δεν έχουν εμβολιαστεί, καθώς η άκρως μεταδοτική παραλλαγή Δέλτα εξελίσσεται στο κυρίαρχο στέλεχος στη χώρα. Σχεδόν όλοι οι θάνατοι και οι νοσηλείες σε εθνικό επίπεδο αφορούν ανεμβολίαστους, λένε αξιωματούχοι. Σε μια ομιλία σχετικά με την αμερικανική οικονομία, ο Μπάιντεν είπε πως η ανάκαμψη εξαρτάται από το γεγονός ότι η πανδημία πρέπει να τεθεί υπό έλεγχο. Ανέφερε, επίσης, πως τέσσερις πολιτείες με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών αντιστοιχούσαν στο 40% όλων των κρουσμάτων την περασμένη εβδομάδα.

Χθες επήλθε συμφωνία στον ΟΠΕΚ για αύξηση παραγωγής . Οι μεγάλοι παραγωγοί θα προσθέτουν 400.000 βαρέλια την ημέρα ανά μήνα, αρχίζοντας από τον Αύγουστο, μέχρι να αρθούν πλήρως οι περιορισμοί που φτάνουν συνολικά τα 5,8 εκατ. βαρέλια την ημέρα. Το αργό παραδόσεως Αυγούστου μειώθηκε 5,39 δολ. ή 7,5%, όντας στα 66,42 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Το Brent Σεπτεμβρίου έπεσε 4,97 ή σχεδόν 6,8% στα 68,62 δολ. ανά βαρέλι.

Αξίζει να σημειωθεί πως το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Αυγούστου διολίσθησε 5,80 δολ. ή 0,3% και έφτασε στα 1.809,20 δολ. ανά ουγγιά

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός Dow Jones τερμάτισε στις 33,963.29 μονάδες, με πτώση 2.09%.

Παράλληλα, ο S&P 500  έφτασε στις 4,261.8 μονάδες, χάνοντας 1.51%.

Κλείνοντας, ο τεχνολογικός Nasdaq βρέθηκε στις 14,275 μονάδες, με απώλειες 1.06%.