Αγορές

Στο κόκκινο τράπεζες και blue chips- Συνεχίζει πτωτικά το χρηματιστήριο


Η διαγραφόμενη απειλή ενός τέταρτου κύματος πανδημίας με οδυνηρές επιπτώσεις στην οικονομία, στα δημοσιονομικά και στις επιχειρήσεις, ρίχνει βαριά σκιά στο χρηματιστήριο. Το επενδυτικό κλίμα επιδεινώνεται, οι προσδοκίες υποχωρούν, το -ήδη ασθενές - αγοραστικό ενδιαφέρον εξασθενεί περαιτέρω.

Σε συνθήκες συναλλακτικής άπνοιας, με συνεχώς συρρικνούμενο τζίρο, η αγορά συνεχίζει τη καθοδική πορεία της και η διόρθωση διευρύνεται. Νέες απώλειες καταγράφουν σήμερα οι βασικοί δείκτες, που τερμάτισαν στο κόκκινο στις 7 από τις τελευταίες 8 συνεδριάσεις.

Αν δεν εκδηλωθεί άμεση ανοδική αντίδραση, σε δοκιμασία θα τεθούν τις επόμενες μέρες κρίσιμες στηρίξεις,όπου μπορεί να ολοκληρωθεί η εν εξελίξει καθοδική κίνηση, ή να ανοίξει νέος πτωτικός κύκλος.

Πολλοί αναλυτές εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία, εκτιμώντας ότι υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες τεχνικής ανοδικής αντίδρασης. Θα είναι όμως μιά πρόσκαιρη "έξαρση", που δεν θα αλλάξει την τάση της αγοράς. Η συσσώρευση θα συνεχισθεί σε μικρό εύρος τιμών, με "οροφή" το ψυχολογικό όριο των 900 μονάδων και  βάση την περιοχή των 873-867.

Καθοριστικής σημασίας θα είναι η στάση των ξένων χαρτοφυλακίων, που έχουν περιορίσει τις κινήσεις τους στην ελληνική αγορά

Μετοχές και δείκτες

Οι βασικοί δείκτες ξεκίνησαν σήμερα με μικρές απώλειες, οι οποίες σταδιακά διευρύνθηκαν. Πρόσκαιρη ασθενής ανοδική αντίδραση εκδηλώθηκε το τελευταίο ημίωρο.

Ο Γενικός Δείκτης σημείωσε χαμηλό -1,05% στις 877,38 μονάδες. Τώρα βρίσκεται στις 877,4 με απώλειες 1,05%.

Ο FTSE 25 της υψηλής κεφαλαιοποίησης χάνει 1%,στις 2.120 μονάδες.

Ο τραπεζικός δείκτης πήγε μέχρι -1,36%. Τώρα οι απώλειες του έχουν περιοριστεί σε 1,20%. Στο κόκκινο όλες οι μετοχές του κλάδου. Attica Bank -3,5%, Πειραιώς -2,1%, Εθνική -1,8%, Ελλάδος -1,3%, Alpha Bank και Eurobank -0,7%.

Στα εμποροβιομηχανικά και λοιπά blue chips μόνον δύο μετοχές κινούνται με θετικό πρόσημο: Σαράντης +1,1%, Coca-Cola +0,3%. Τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν Aegean -4,5%, ΕΥΔΑΠ -2222%, Motor Oil και Μυτιληναίος -1,8%, ΕλβάλΧαλκόρ -1,7%, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή -1,3%, ΟΤΕ -1,2%..

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης