Τουρισμός

Σχεδόν 7.000 επιβάτες ταξίδεψαν από Θεσσαλονίκη για Σποράδες μέσα σε ένα μήνα


Άγγιξαν τους 7.000 οι επιβάτες που επέλεξαν να ταξιδέψουν από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης για τις Βόρειες Σποράδες, μέσα στον πρώτο μήνα λειτουργίας της νέας ακτοπλοϊκής γραμμής.

Το πρώτο δρομολόγιο σάλπαρε στις 21 Ιουνίου, με απευθείας σύνδεση της Θεσσαλονίκης με Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο και το ταχύπλοο οχηματαγωγό πλοίο μετέφερε συνολικά, στους καλοκαιρινούς τους προορισμούς, 6.893 άτομα, 737 Ι.Χ. αυτοκίνητα και 179 δίκυκλα.

Τα παραπάνω στοιχεία παρουσίασε ο δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας, σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FΜ», κάνοντας ένα μίνι - απολογισμό του πρώτου μήνα λειτουργίας της νέας ακτοπλοϊκής γραμμής.

«Χαιρόμαστε που πηγαίνει τόσο καλά το δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη. Κατά τον πρώτο μήνα λειτουργίας το καράβι ήταν πάντα γεμάτο, ενώ αρκετές ημέρες την εβδομάδα τα διαθέσιμα εισιτήρια εξαντλούνται. Αυτό δείχνει πόσο μεγάλη ανάγκη είχαν η Βόρεια Ελλάδα και η Θεσσαλονίκη μια τέτοια γραμμή για τις Σποράδες» είπε ο κ.Τζούμας.

Το κέρδος, βέβαια, για τα νησιά των Σποράδων μέσα σε αυτό τον μήνα ήταν διπλό, όπως είπε ο δήμαρχος, καθώς το ίδιο πλοίο, που ξεκινά από Θεσσαλονίκη μία φορά την εβδομάδα, φτάνει έως το Μαντούδι της Εύβοιας, από όπου επιστρέφει εκ νέου γεμάτο επιβάτες για Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, που έδωσε ο κ.Τζούμας, άλλα 4.301 άτομα, κυρίως από Αθήνα, ταξίδεψαν από Μαντούδι για Σποράδες, με το πλοίο να μεταφέρει επιπλέον 1.172 Ι.Χ. και 56 δίκυκλα.

Τα δρομολόγια από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης αναμένεται να αυξηθούν από τις 26 Ιουλίου σε τέσσερα, από τρία που είναι σήμερα, προκειμένου να καλυφθούν έως και τις 22 Αυγούστου οι αυξημένες ανάγκες των εκδρομέων.

«Τα πράγματα αυτή τη στιγμή στη Σκιάθο θυμίζουν την κανονικότητα προ πανδημίας. Ξεκίνησαν πριν από λίγα 24ωρα και οι αεροπορικές συνδέσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ η επιδημιολογική εικόνα στο νησί είναι καλή. Στον χώρο του λιμανιού καθημερινά διενεργούμε 300-400 rapid tests για όσους το επιθυμούν» συμπλήρωσε ο δήμαρχος.

Σύμφωνα με τον κ.Τζούμα, η δημοτική αρχή είναι ιδιαίτερα αυστηρή στην τήρηση των μέτρων κατά της πανδημίας και στους ελέγχους προς τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ενώ η πληρότητα στα τέλη Ιουλίου φτάνει το 50%- 60%.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα