Αγορές

Συγκρατημένη αισιοδοξία και ψύχραιμες αντιδράσεις στα χρηματιστήρια


Βελτιώνεται σταδιακά η εικόνα στο ΧΑ, καθώς μετοχές και δείκτες ανακάμπτουν, καλύπτοντας τις πρωϊνές απώλειες. Το ελληνικό χρηματιστήριο δείχνει και σήμερα ότι βρίσκεται "ένα βήμα μπροστά από τις εξελίξεις", προεξοφλώντας αποκλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή και επάνοδο των διεθνών αγορών στην κανονικότητα - τουλάχιστον προσωρινά, ώς το επόμενο επεισόδιο του πολύχρονου ακήρυχτου πολέμου στην περιοχή.

Στα επίπεδα χθεσινού κλεισίματος κινούνται αυτή την ώρα οι βασικοί δείκτες, διατηρώντας οριακά θετικό πρόσημο. Ασθενείς πιέσεις εκδηλώνονται στις τραπεζικές μετοχές. Ο κλαδικός τους δείκτης είχε "γράψει"νωρίτερα -1.22% και τώρα βρίσκεται στο -0,30%

Ψύχραιμη η αντίδραση των διεθνών αγορών, που είδαν τη σημερινή ισραηλινή επίθεση στο Ιράν ως κίνηση "για την τιμή των όπλων" και όχι ως προσπάθεια κλιμάκωσης. Περίπου 0,75% χάνει αυτή την ώρα ο DAX στη Φρανκφούρτη, στο -0,45% ο FT-100  και ο γαλλικός CAC40.

Εικόνα σταθεροποίησης στις αγορές ομολόγων της Ευρωζώνης, κατά 1 με 2 μονάδες βάσης υποχωρούν οι αποδόσεις των 10ετών. Καθησυχαστικά για τα χρηματιστήρια και η πορεία των τιμών πετρελαίου. Το μπρεντ παραμένει στα 87-87,5 δολάρια το βαρέλι.

Στο ΧΑ το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώνονται και στις έντονες διεργασίες στον επιχειρηματικό χώρο, όπου τον τόνο δίνουν τα deals εξαγορών και τα μεγάλα projects στον ενεργειακό τομέα.

Μετοχές και δείκτες

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με απώλειες και οι δείκτες σημείωσαν χαμηλά ημέρας την πρώτη ώρα συναλλαγών.  Εν συνεχεία κινήθηκαν σε τροχιά αργής, σταδιακής ανάκαμψης. Ενθαρρυντική ένδειξη αποτελεί η επαναπροσέγγιση των 1.385 μονάδων,που ήταν μέχρι πρόσφατα σημείο ισχυρής στήριξης και μπορεί τώρα να γίνει τώρα περιοχή αντίστασης.

O Γενικός Δείκτης βρίσκεται τώρα στις 1.382,5 μονάδες, σε υψηλό ημέρας, με οριακή μεταβολή +0,10%. Νωρίτερα σημείωσε χαμηλό -0,69% στις 1.371,58 μονάδες

Σχεδόν αμετάβλητος ο FTASE25 της υψηλής κεφαλαιοποίησης (-0,04%) στις 3.350,6 μονάδες. Ανοδο 0,12%σημειώνει ο FTSEM των med caps.
  Ο τραπεζικός δείκτης "βούτηξε" μέχρι -1.22% και τώρα οι απώλειες του έχουν περιοριστεί σε0,30%, Με θετικό πρόσημο Alpha  και Τρ.Ελλάδος+0,4%. Στο κόκκινο Attica Bank και Optima -0,9%, Eurobank -0,7%, Εθνική -0,5%, Πειραιώς -0,2%.

.............

 Με απώλειες ΟΤΕ -1,5%, Motor Oil -1%, ΕΥΔΑΠ -0,9%, ΕΛΠΕ και Aegean -0,5%.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα