Πολιτική

Σύγκρουση στη Βουλή με «άρωμα» εκλογών και... οσμή από Novartis


Με φόντο την προεκλογική ατμόσφαιρα που επικρατεί στο πολιτικό σκηνικό και με νωπές τις μνήμες από την απόφαση της Δικαιοσύνης για τη Novartis, η σημερινή προς ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή, αναμένεται να λάβει διαστάσεις μετωπικής σύγκρουσης ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη στον Αλέξη Τσίπρα.

Η συζήτηση γίνεται με αντικείμενο την κοινωνική πολιτική της κυβέρνηση, ωστόσο θεωρείται βέβαιο ότι θα μετατραπεί σε μια αντιπαράθεση εφ’ όλης της ύλης, όπου η υπόθεση Novartis αλλά και τα μείζονα ζητήματα της ακρίβειας και των εξελίξεων στα ελληνοτουρκικά, θα βρεθούν στο επίκεντρο.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να σηκώσει πολύ ψηλά το ζήτημα της Novartis, μετά την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου, να μην παραπέμψει για την υπόθεση τους Παπαγγελόπουλο-Τουλουπάκη, αναγνωρίζοντας επί της ουσίας ότι πρόκειται για σκάνδαλο και όχι για σκευωρία που «έστησαν» οι προαναφερθέντες και άλλοι συνεργαζόμενοι (δημοσιογράφοι κτλ).  Ο Αλέξης Τσίπρας θα επιτεθεί με σφοδρότητα στην κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι το αφήγημα που «κατασκεύασε» και επένδυσε πολιτικά και επικοινωνιακά με στόχο να πλήξει τον ΣΥΡΙΖΑ, κατέρρευσε πανηγυρικά.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα ασκήσει σκληρή κριτική για τα ζητήματα της ακρίβειας, των ενεργειακών τιμολογίων και της ρήτρας αναπροσαρμογής, ενώ θα χαρακτηρίσει ως αποτυχημένη την παρουσία του πρωθυπουργού στην πρόσφατη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στα ελληνοτουρκικά.

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως έδειξε και στην ομιλία του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, θα επιχειρήσει να καταδείξει ότι η Ελλάδα έχει προοδεύσει και έχει αλλάξει σελίδα κατά την τελευταία τριετία, όπου η Νέα Δημοκρατία έχει αναλάβει την εξουσία. Προτίθεται να «πετάξει» το γάντι στον Αλέξη Τσίπρα για τα ελληνοτουρκικά, ενώ όσον αφορά τη διεξαγωγή των εκλογών, αναμένεται με ενδιαφέρον αν και με ποια διατύπωση θα αναφερθεί σ’ αυτές.
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα