Διεθνή

Συναγερμός σε όλη την Τσεχία, τηλεφώνημα για βόμβες παντού


Πανικός στην Τσεχία από τηλεφωνήματα αγνώστου που ισχυρίζεται πως έχουν τοποθετηθεί τουλάχιστον 10 βόμβες σε σημεία της Πράγας και άλλων περιοχών σε όλη τη χώρα, με τις αρχές να έχουν σπεύσει να εκκενώσουν σιδηροδρομικούς σταθμούς, δημόσια κτίρια και άλλες τοποθεσίες. Το ιστορικό κέντρο Παρντούμπιτσε αποκλείστηκε επίσης και ήδη έχουν κυκλοφορήσει φωτογραφίες ενστόλων που απομακρύνουν τουρίστες και πολίτες από τα μέρη που εικάζεται ότι είναι στόχος επιθέσεων. Τρομοκρατία ή φαρσέρ; Το ζητούμενο είναι πως η πρωτεύουσα της Τσεχίας και άλλες περιοχές είναι ανάστατες καθώς απαιτούνται τα μέτρα σε κάθε περίπτωση.

Η επικεφαλής της αστυνομίας Μαρκέτα Γιάνοσκα μιλώντας σε τοπικά ΜΜΕ δήλωσε: «Ανώνυμος μας ενημέρωσε μέσω τηλεφώνου ότι υπάρχουν βόμβες στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό στην Πράγα και άλλα μέρη σε ολόκληρη την Τσεχία».

Την ίδια ώρα, οι τοπικές αρχές αναφέρουν η επιχείρηση θα κοστίσει δεκάδες χιλιάδες ευρώ, ακόμα και αν πρόκειται για φάρσα καθώς λαμβάνονται αυστηρά προληπτικά μέτρα για την ασφάλεια των πολιτών.

Στο μεταξύ, φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει αποτυπώνουν τους ένστολους να αποκλείουν περιοχές και να απομακρύνουν τουρίστες από της περιοχές που εικάζεται ότι έχουν βρεθεί στο στόχαστρο τρομοκρατών ή φαρσέρ.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις