Ελλάδα

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό ζητούν οι Δανειολήπτες Ελβετικού Φράγκου


Nέα επιστολή - αίτημα προς τον Υφυπουργό Παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννη Μπρατάκο, έστειλε ο πανελλήνιος Σύλλογος Δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου (ΣΥΔΑΝΕΦ),  με την οποία ζητάει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό ή με τον ίδιο, προκειμένου να εκθέσει αναλυτικά τις προτάσεις του για το ζήτημα που απασχολεί εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, στους οποίους έως τώρα και παρά τις διαχρονικές πολιτικές υποσχέσεις δεν έχει παρασχεθεί νομοθετική προστασία.

Στην εν λόγω επιστολή, όπως αναφέρει ο ΣΥΔΑΝΕΦ, παρατίθενται επιχειρήματα νομικά, οικονομικά, κοινωνιολογικά και πολιτικά. Παράλληλα, αναφέρεται πως ενώ στα χέρια των αρμοδίων υπάρχουν πάνω από μια προτάσεις πολιτικής επίλυσης του ζητήματος (υπενθυμίζεται συνάντηση ΣΥΔΑΝΕΦ με τους κ.κ. Γεραπετρίτη και Μπούγα στις 3 Οκτωβρίου), συμπεριλαμβανομένου του γνωστού πάγιου αιτητικού της δικαστικής διεκδίκησης καταναλωτικών φορέων και χιλιάδων μελών ΣΥΔΑΝΕΦ που παραμένει ενεργό (εκκρεμούν άλλες τρεις εκδικάσεις στον Άρειο Πάγο επί συλλογικών αγωγών -ν.2251/94- με υπό κρίση όρους συναλλαγών και συνθήκες διαφορετικές), απουσιάζει οποιαδήποτε πρωτοβουλία  από τους αρμόδιους Υπουργούς ή το Μαξίμου.

Η εφαρμοζόμενη ρήτρα δανείων που είναι εκφρασμένα σε ελβετικό φράγκο είναι καταχρηστική, αντικαταναλωτική και είναι λυπηρό -όπως εξηγούν οι δανειολήπτες με επιχειρήματα- τα «κέρδη» των τραπεζών να συνδέονται με την προκύπτουσα υπερχρέωση των καταναλωτών, οι οποίοι ενώ έχουν ήδη αποπληρώσει το δάνειό τους, συμπεριλαμβανομένων των τόκων, καλούνται να αποπληρώσουν ξανά ένα νέο κεφάλαιο σχεδόν ισόποσο.

Τέλος, ο ΣΥΔΑΝΕΦ τονίζει στον κ. Μπρατάκο πως οι εκλογές είναι κοντά, με χιλιάδες κόσμο να ευελπιστεί σε νομοθετική ρύθμιση άμεσα και όχι σε άλλο ένα ευχολόγιο για την επόμενη κυβέρνηση.

 «Οι καιροί ου μενετοί» καταλήγουν.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα