Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ανατριχίλα από το ρεπορτάζ για τη μυστική σύσκεψη για το μπάζωμα


«Προκαλεί ανατριχίλα το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του MEGA για τη ‘μυστική' σύσκεψη των Αγοραστού, Τριαντόπουλου, Ξιφαρά και εκπροσώπου της Hellenic Train, όπου και αποφασίστηκε το μπάζωμα της περιοχής του εγκλήματος των Τεμπών», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε ανακοίνωση.

Προσθέτει ότι στην εν λόγω σύσκεψη «δεν είχε κληθεί (παρανόμως) ο λειτουργός της Εισαγγελικής Αρχής, ο οποίος ήταν αποκλειστικά αρμόδιος για τον τόπο του δυστυχήματος». Αναφέρει ειδικότερα ότι «όπως αποκαλύπτεται, η ‘αναδιαμόρφωση του χώρου' ξεκίνησε από την επόμενη ημέρα της σύσκεψης και διήρκεσε τρεις ημέρες, με πρόφαση πως θα έπρεπε να ξεκινήσουν άμεσα τα δρομολόγια των τρένων, τα οποία όμως ξεκίνησαν τελικά στις 29 Μαρτίου».

Σημειώνει ότι «εδώ κι έναν χρόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τα κυβερνητικά στελέχη συγκαλύπτουν την αλήθεια, αρνούμενοι κατηγορηματικά πως εμπλέκονται οι ίδιοι στο ‘μπάζωμα' και επιρρίπτοντας την ευθύνη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία».  

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως «όσο κι αν προσπαθούν να κρύψουν την αλήθεια υπάρχουν συντριπτικές αποδείξεις: Κάποιος έδωσε εντολή στον κ. Τριαντόπουλο να συνδράμει στο πιο επαίσχυντο κρατικό έγκλημα στην ιστορία της χώρας. Κάποιος κάλεσε στη συγκεκριμένη σύσκεψη και την σιδηροδρομική εταιρεία παρότι εμπλεκόταν στο δυστύχημα. Κάποιος απέκλεισε από τη σύσκεψη τον αρμόδιο Εισαγγελέα, ο οποίος είχε εκ του νόμου την ευθύνη για τη διασφάλιση όλων των αποδεικτικών στοιχείων στον τόπο του εγκλήματος. Κάποιοι ήθελαν κάτι να κρύψουν».

«Τέτοιος πρακτικές προσομοιάζουν σε άλλες εποχές κι άλλα καθεστώτα», σχολιάζει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα