Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: “Βία και καταστολή” απέναντι σε χιλιάδες φοιτητές


«Κάθε μέρα και χειρότερη αποδεικνύεται η κυβέρνηση της ΝΔ αφού μετά τη στοχοποίηση, την άθλια συκοφάντηση και την τρομοκράτηση της φοιτητικής και ακαδημαϊκής κοινότητας, σήμερα προχώρησε στο τελευταίο στάδιο επίδειξης αυταρχισμού και ισχύος», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Προφανώς, το αστείο επιχείρημα περί "θλιβερών μειονοτήτων", που δεν άντεξε ούτε 24 ώρες, μετατράπηκε σε "βία και καταστολή" απέναντι σε χιλιάδες φοιτητές που προασπίζονται το δημόσιο πανεπιστήμιο για 4η εβδομάδα», σημειώνει και καταδικάζει «απερίφραστα» την «προσπάθεια τρομοκράτησης που υφίστανται μέρες τώρα χιλιάδες νέοι που υπερασπίζονται σθεναρά το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους στο δημόσιο αγαθό της Παιδείας».

«Συντασσόμαστε με τους φοιτητικούς συλλόγους, την εκπαιδευτική και ακαδημαϊκή κοινότητα και κάθε πολίτη που αντιτίθεται στην συνταγματική εκτροπή που επιχειρεί ο κ. Μητσοτάκης. Αγωνιζόμαστε για μια δημόσια και δωρεάν ανώτατη εκπαίδευση, χωρίς αποκλεισμούς, με αναβαθμισμένες σύγχρονες σπουδές και πτυχία με αξία», συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ενώ καλεί την κυβέρνηση «να σταματήσει τον αντιδημοκρατικό της κατήφορο και να μην καταθέσει το Ν/Σ για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια».

«Να προχωρήσει άμεσα σε αύξηση χρηματοδότησης των Ιδρυμάτων, να προκηρύξει νέες θέσεις καθηγητών και διοικητικού προσωπικού και να καταργήσει το άδικο μέτρο της ΕΒΕ», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα