Αγορές

Τα Bitcoin της Tesla του Elon Musk ξεπερνούν τα $387 εκατ.


Αρκετά έχουν ακουστεί για τα Bitcoin της Tesla και κατά πόσο ο Elon Musk πούλησε τα κεφάλαια στα οποία είχε επενδύσει.

Η αλήθεια είναι ότι η Tesla αποτέλεσε έναν βασικό παίκτη στην αγορά κρυπτονομισμάτων, δείχνοντας από νωρίς το ενδιαφέρον της προς το Bitcoin και άλλα κορυφαία altcoins. Ωστόσο, η πρόσφατη τριμηνιαία έκθεση κερδών της Tesla δεν ανέφερε ρητά το Bitcoin, με αποτέλεσμα αρκετοί να είναι εκείνοι που υπέθεσαν ότι η εταιρεία του Elon Musk έχει πουλήσει τα κρυπτονομίσματά της.

Αντίθετα, οι αναλυτές διαπίστωσαν ότι τα crypto κεφάλαια του κατασκευαστή ηλεκτρικών αυτοκινήτων, παρέμειναν αρκετά υψηλά στο κλείσιμο του 2023. Από τις τρέχουσες τιμές, τα περιουσιακά στοιχεία της Tesla σε Bitcoin αποτιμώνται σε περίπου 387 εκατομμύρια δολάρια, που περιλαμβάνουν πάνω από 9.720 BTC, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bitcoin Treasuries.

Bitcoin Minetrix – Η καλύτερη επένδυση crypto αυτή τη στιγμή

Οι συμμετοχές της Tesla στο Bitcoin

Η συμμετοχή της Tesla στο Bitcoin ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2021, όταν πραγματοποίησε μια σημαντική επένδυση ύψους 1,5 δισ. δολαρίων. Η κίνηση αυτή αφορούσε την απόκτηση περίπου 43.000 BTC και ακολούθησε μια αλληλεπίδραση μεταξύ του Elon Musk και του Michael Saylor, του διευθύνοντος συμβούλου της MicroStrategy.

Bitcoin Elon Musk

Παρόλο που η Tesla αποδέχθηκε για λίγο το Bitcoin ως μέθοδο πληρωμής, οι περιβαλλοντικές ανησυχίες προκάλεσαν μια αλλαγή στη στρατηγική. Το δεύτερο τρίμηνο του 2022, η Tesla πούλησε το 75% των μετοχών της σε Bitcoin, ύψους 9.270 BTC, μια απόφαση που αποσκοπούσε στην ενίσχυση της ταμειακής της θέσης εν μέσω αβεβαιοτήτων που σχετίζονται με την πανδημία COVID-19.

Οι κινήσεις στα Bitcoin της Tesla

Οι κινήσεις στα Bitcoin της Tesla, τόσο οι αγορές όσο και οι πωλήσεις, είχαν σημαντικές επιπτώσεις στην αγορά crypto. Τα tweets του Elon Musk και η στάση της εταιρείας όσον αφορά την αποδοχή του Bitcoin προκάλεσαν σημαντικές κινήσεις στην αγορά. Μετά από ένα tweet υπέρ του Bitcoin από τον Musk, το BTC έφτασε σε υψηλό όλων των εποχών, ενώ ένα tweet κατά του Bitcoin συνέβαλε σε πτώση της αξίας του κατά περισσότερο από 75%.

Συγκριτικά, η MicroStrategy, συνιδρυτής της οποίας είναι ο Michael Saylor, συνέχισε να ενισχύει τη θέση της στο Bitcoin. Με 89.150 BTC αξίας 8,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η MicroStrategy παραμένει ηγέτης μεταξύ των εταιρειών με σημαντικές επενδύσεις σε Bitcoin.

Παρά τις συμμετοχές της σε Bitcoin, η Tesla αντιμετώπισε προκλήσεις στην πρόσφατη έκθεση αποτελεσμάτων της, με αποτέλεσμα την πτώση των τιμών των μετοχών της κατά 14%. Τα αδύναμα έσοδα από τα αυτοκίνητα και οι προειδοποιήσεις για βραδύτερη ανάπτυξη το 2024 ήταν οι βασικοί παράγοντες που συνέβαλαν στην πτώση αυτή. 

Η έκθεση ανέφερε οριακή αύξηση των συνολικών εσόδων, αλλά τόνισε μια αξιοσημείωτη πτώση του λειτουργικού περιθωρίου κέρδους στο 8,2%, αντανακλώντας τα εμπόδια που αντιμετώπισε η αυτοκινητοβιομηχανία.

Bitcoin Minetrix – Η καλύτερη επένδυση crypto αυτή τη στιγμή

Όσον αφορά το μέλλον, η Tesla επικεντρώνεται στο λανσάρισμα του «οχήματος επόμενης γενιάς» στο Τέξας, μια κίνηση που θα μπορούσε να επηρεάσει την αύξηση του όγκου των οχημάτων το 2024. Το όραμα του Elon Musk για την Tesla περιλαμβάνει πιθανές αλλαγές στη μετοχική δομή, εκφράζοντας ενδιαφέρον για την ιδιοκτησία του 25% της εταιρείας και εξετάζοντας την προσέγγιση μετοχών διπλής κατηγορίας.

Bitcoin Minetrix (BTCMTX) - Ένα ανερχόμενο κρυπτονόμισμα με μεγάλες προοπτικές

Στο ευρύτερο τοπίο των επενδύσεων σε κρυπτονομίσματα, το Bitcoin Minetrix (BTCMTX) αναδεικνύεται σε μια μοναδική επενδυτική ευκαιρία. Η ζήτηση για το νέο αυτό κρυπτονόμισμα φαίνεται να είναι ιδιαίτερα υψηλή, με την προπώλησή του να ανέρχεται σχεδόν σε 10 εκατομμύρια δολάρια.

Bitcoin Minetrix Presale

Το BTCMTX αποτελεί ένα ERC-20 κρυπτονόμισμα στο Ethereum Blockchain, το οποίο δίνει την ευκαιρία στους επενδυτές, να συμμετάσχουν στην εξόρυξη κρυπτονομισμάτων. Χωρίς την ανάγκη για εξειδικευμένες γνώσεις ή εξορυκτικό εξοπλισμό, ο καθένας μπορεί να συμμετέχει στην εξόρυξη BTC, απλά αγοράζοντας και ποντάροντας μερικά κρυπτονομίσματα Bitcoin Minetrix.

Καθόλου περίεργο που αρκετοί αναλυτές του χώρου εκτιμούν ότι θα είναι ένα από τα πιο κερδοφόρα κρυπτονομίσματα του 2024.

Για περισσότερες πληροφορίες ή για να συμμετάσχετε στην προπώληση, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Bitcoin Minetrix.

Αγορά Bitcoin Minetrix (BTCMTX) εδώ
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα